9 december 2010

iPhone: SMS Notificaties

Op het moment dat je een SMS bericht ontvangt op je iPhone dan gaat deze trillen, verschijnt het bericht op het scherm en hoor je een SMS toon (als het geluid tenminste niet op ‘mute’ staat). Wanneer je het bericht negeert dan volgt deze procedure nog tweemaal.

Natuurlijk is het handig om meerdere notificaties te krijgen wanneer je een SMS bericht hebt ontvangen, echter is eenmaal voor de meeste iPhone gebruikers ook genoeg. Met behulp van het instellingen menu kan je heel eenvoudig de notificaties aanpassen. Ga hiervoor naar: instellingen ▸ Berichten.

Door de optie ‘Toon voorvertoning' uit te schakelen zal het pop-up bericht alleen nog maar vermelden dat er een nieuw SMS bericht is ontvangen, er wordt geen inhoud meer getoond. Dit kan heel handig zijn als er nieuwsgierige mensen in je directe omgeving zijn.

Met de optie ‘Herhaal melding’ kan je de tweede en derde notificatie uitschakelen. Dus wanneer je de optie uitschakelt ontvang je nog maar eenmaal een notificatie.

De optie ‘Aantal tekens’ onderaan het instellingen scherm is ook een zeer interessante optie. Door deze in te schakelen krijg je tijdens het typen van een SMS bericht te zien hoeveel karakters je nog kan gebruiken. De teller verschijnt pas op het moment dat je aan de tweede regel van het bericht begint en is terug te vinden boven de 'Stuur'-knop.Reacties


 • Mark

  9 december 2010 om 8:38

  Handig! Gelijk aangepast. Is het ook mogelijk om ontvangst notificaties te krijgen, zodea een bericht is afgeleverd?

 • Chorro

  9 december 2010 om 8:48

  @Mark: Ja, je moet dan wel voor ieder smsje een uitroepteken (!) zetten. Dit werkt bij de meeste providers in Nederland, uit ervaring kan ik zeggen dat het bij T-Mobile sowieso werkt. Je provider haalt zelf het uitroepteken weg dus de ontvanger ziet ‘m niet.

 • Funske

  9 december 2010 om 9:04

  Pas op dat je “Toon onderwerpveld” niet aan zet. Op de een of andere manier wordt dan ieder sms-je dat je stuurt een MMS. Ik kwam daar laatst achter toen ik mijn rekening van T-Mobile kreeg. Daar stonden ineens een paar verstuurde MMS-jes, terwijl ik zeker weet dat ik die niet verstuurd heb.
  Na wat uitzoekwerk bleek het dus aan “Toon onderwerpveld” te liggen

 • Dagaloni

  9 december 2010 om 9:26

  Die tip van het onderzoeksveld is een hele goede!

 • Baron

  9 december 2010 om 10:05

  Net getest met Baron (dus KPN) als provider. Maar het uitroepteken verschijnt wel in het aankomstbericht en er wordt geen ontvangstbevestiging verstuurd.

 • Eddie_L

  9 december 2010 om 10:31

  Handige tip Richard. Ook het uitroepteken werkt.

 • KoenH

  9 december 2010 om 12:51

  @Baron: hier zijn op internet vele discussies over en tig mogelijkheden per provider. Zoek maar eens op iPhoneDelivery. Met een jailbreak van je iPhone werkt deze altijd, bij iedere provider, ook in het buitenland. Gratis wel te verstaan.

 • KoenH

  9 december 2010 om 12:55

  @Baron: dit is de link waar ik het over had mbt SMS Delivery Reports:

  http://www.iphonestalk.com/tip-how-to-get-sms-delivery-reports-on-an-iphone/

 • Yuri

  21 december 2010 om 11:23

  @Chorro: Ontvangstbevestiging van SMS werkt niet bij mij. Ik heb ! ervoor gezet, de ontvanger ziet die ook; ik heb N# ervoor gezet; zelfde verhaal (via link van Koen een Vodafone netwerkt) en geen ontvangstbevestiging.
  Nog meer opties? Soms komt dit nl wel heel goed van pas…:-)

 • Eddy

  21 december 2010 om 15:19

  Door een ! (uitroepteken) voor je SMS bericht te typen (hoeft geen spatie tussen ! en eerste teken van je bericht) en je krijgt een ontvangstbevestiging :)

 • Theo

  22 februari 2011 om 23:33

  Hardstikke goed, werkt ook met uitroepteken ervoor geen probleem!
  Bedankt voor de tip!!
  Theo.

 • Martijn

  28 februari 2011 om 22:07

  hallo,
  weet iemand hoe het werkt als je een bericht krijgt en hem ff sluit dat je ziet bij de applicatie dat er een 1tje bij staat van 1 bericht? bij mij doet dat het niet meer en weet niet meer hoe ik dat terug krijg.

  Martijn

 • Ilse

  21 september 2013 om 21:09

  Hoi,

  Sinds de nieuwe update krijgt mijn man ook de i messages aan die uiteraard niet voor hem zijn… Weet iemand waar ik dat kan veranderen?

 • Herman

  2 oktober 2013 om 13:24

  Is het mogelijk om SMS berichten van een bepaalde afzender zodanig in te stellen dat altijd trilling en geluid afgaat (ook al zet je je telefoon in de zachtste / “onderdruk/vergadering” stand.

 • Sibe Jan

  7 september 2015 om 10:06

  in iOs 8 kun je de herhalingen aanpassen Instellingen > Berichtgeving > Berichten > Herhaal meldingen (onderaan)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!