16 juni 2012

Niet ondersteunde bestanden bewaren in iCloud

iCloud wordt steeds groter en handiger in gebruik. In Mountain Lion krijg je nog meer opties ter beschikking die dankzij iCloud zijn toegevoegd. Zo kun je tekstbestanden, keynote presentaties, enzovoorts eenvoudig in iCloud bewaren in plaats van lokaal op je Mac. Het grote voordeel hiervan is dat de bestanden overal beschikbaar zijn en je altijd de beschikking hebt over de laatste meest recente versie.

Dit is nu ook al mogelijk in de iWork applicaties in iOS. Dankzij iCloud.com kun je deze bestanden downloaden en bekijken op je Mac. In principe kunnen dus enkel Numbers, Keynote of Pages bestanden worden opgeslagen. Via een eenvoudig trucje is het mogelijk om alle soorten bestanden op te slaan in iCloud. Volg hiervoor onderstaande procedure.

Selecteer het gewenste bestand of meerdere bestanden op je Mac en selecteer met behulp van de rechtermuisknop de optie 'Comprimeer bestandsnaam'. OS X zal van dit document nu een .zip bestand maken. Zodra dit proces is voltooid verander je de extensie '.zip' naar '.txt'. Dit kun je doen door het .zip bestand te selecteren en vervolgens de enter-toets in te drukken.

Ga nu naar iCloud.com en log in met je Apple ID. Selecteer op de beginpagina de iWork pagina en open het tabblad 'Pages'. Klik rechtsboven op het tandwiel om de optie 'Upload document' te selecteren. Open het zojuist aangemaakte .zip bestand en voeg deze toe aan iCloud. Na het uploaden zal het bestand zichtbaar worden in het pages-tabblad.

Door erop te klikken kun je het bestand opnieuw downloaden. Wanneer het bestand is gedownload volstaat het om de extensie '.txt' te wijzigen in '.zip' om het .zip bestand weer uit te pakken en de inhoud te bekijken. Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld enkele foto's of video's comprimeren en deze bewaren in iCloud. Het is echter niet mogelijk om deze bestanden te bekijken in iOS, dit omdat een iOS apparaat geen .zip bestand kan uitpakken.

Screencast:

Meer tips voor iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • MathiasB

  16 juni 2012 om 10:01

  In Mountain Lion kan je in het programma text-edit gewoon als slepen. En dan komt dat zo in iCloud terecht.

  Je kan dan ook eender welk bestand delen met iMessage of email.

 • Tjeerd X.

  16 juni 2012 om 10:08

  en dat is waar Apple nu precies de plank mis slaat….dropbox werkt gwn vele malen beter en kan je ook nog eens met de buitenwereld delen.
  Wat dit betreft zijn t prutsers bij Apple…

 • Ben

  16 juni 2012 om 12:06

  Idd dropbox is zo goed, en gratis, en als je wat vrienden uitnodigt heb je zo 5 GB

 • Peter Scheele

  16 juni 2012 om 13:21

  Ik heb slechte ervaringen met bestanden van Pages en iCloud, de synchronisatie werkt niet goed waardoor ik zomaar bestanden ben kwijtgeraakt. Zowel daar als lokaal. En niet meer terug te krijgen. Geef mij ook maar Dropbox. Inderdaad wat vrienden uitnodigen, wat extra computers aanmelden en meedoen aan een spel levert al snel een gieg extra op.

 • Henk

  16 juni 2012 om 14:18

  Dropbox werkt idd perfect, maar met grotere bestanden is de sync. zo traag

 • Joerian

  16 juni 2012 om 16:02

  idd neem dan dropbox(of google drive)! dit is nou niet echt een geweldige tip… : /

 • Wesley Fabry

  16 juni 2012 om 17:06

  Uiteraard is een dienst zoals google drive of dropbox beter. Dit artikel geeft enkel aan dat het ook via iCloud mogelijk is…

 • Harm

  16 juni 2012 om 23:19

  Dropbox, mooi geintregeerd in de Finder en werkt stukken beter. Ik vind Icloud (weer) te beperkt door Apple met alles wat weer wel en niet mag van dit bedrijf.

 • PeterB

  23 juni 2012 om 11:15

  Dit vind ik eerlijk gezegd niet echt bruikbaar, deze tip. Als je met bestandjes en extensies wil rommelen, moet je windows gebruiken :-)

 • Pjotr

  17 november 2012 om 19:03

  Agenda en adresboek syncen werkt. Voor de rest is het in twee woorden…. hopeloos kut.

  Een Macbook Pro gekocht. iMac geupdate. Paralels blijkt niet meer te werken en ik heb Pages en Numbers moeten kopen voor beide machines omdat het anders niet werkt. Mail wordt niet geimporteerd. Je moet maar een ander email adres verzinnen voor je bedrijf. Mappen verslepen naar iCloud kan niet. In iCloud mappen aanmaken kan ook niet. Pages documenten downloaden en openen kan niet. Wat een stelletje focking amateurs!! 1.500 Euro naar de kloten. Is er nu werkelijk niemand die dat stelletje nerds kan uitleggen hoe dingen moeten werken? Er het ziet er allemaal zo mooi uit op de reclame, met al die blije omaatjes. Apple bedankt!! Liever een minder mooie computer die WERKT!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!