16 juni 2012

iOS 6 Sneak preview: Het uitgebreide takenpakket van Siri

In iOS 6 heeft Siri nog meer functies gekregen. Zo weet ze tegenwoordig nog meer van sport, films en restaurants. Daarnaast heeft Siri ook meer talen geleerd, eerder kon ze al Engels, Amerikaans, Frans en Japans en nu is haar taalschat verrijkt met Chinees, Italiaans, Spaans en Koreaans. Tevens is Siri nog beter geïntegreerd in verschillende native iOS applicaties en maakt ze haar opwachting in de nieuwe iPad (3).

Sport

Waar Siri veel op heeft geoefend is haar kennis van sport. Zo kun je vragen stellen over voetbal, basketbal, hockey en baseball. Je kunt scores, speler-info en wedstrijdschema's opvragen, deze zal dan worden weergegeven in een zeer mooi een overzichtelijk schema. Deze functie is ook beschikbaar voor de Nederlandse gebruikers omdat er ook uitslagen op te vragen zijn van de 'Dutch Eredivisie'.

Films

Ook is het mogelijkheid om informatie over 'nieuwe' films te bekijken en bijbehorende trailers. Siri geeft ook informatie over films die nog uit moeten komen en kunnen films worden beoordeeld of recensies worden bekeken via het platform 'Rotten Tomatoes'. Deze functie ook handig voor de Nederlandse gebruikers omdat de informatie over films in het Nederlands wordt weergegeven.

Restaurants

Restaurants kon je al vinden met Siri, onder iOS 6 kun je meer informatie opvragen over een bepaald restaurant. Ook kun je direct reserveren via het OpenTable platform. Helaas is deze functie waardeloos voor de Nederlandse gebruikers.

Nieuwe talen

Siri heeft naast sport en films ook nieuwe talen bijgeleerd. Helaas nog steeds geen Nederlands maar wel Chinees (China/Hongkong SAR van China/Taiwan), Engels (Canada), Frans (Zwitserland/Canada), Italiaans (Italië/Zwitserland), Koreaans, Spaans (Mexico/Spanje/Verenigde Staten). Of er op termijn ook een Nederlandse versie van Siri beschikbaar is nog steeds niet duidelijk.

Onder iOS 6 is het met behulp van Siri ook mogelijk om applicaties op te starten en kun je Tweets en/of Facebook berichten plaatsen.

Een demonstratie van Siri onder iOS 6


Reacties


 • Rob

  16 juni 2012 om 12:47

  Komt siri ook nog voor de ipod of niet?

 • marco

  16 juni 2012 om 15:02

  allemaal super… maar ja… ik zou toch graag ’s weten wat het tijdspad van apple is om ook talen als nederlands te ondersteunen. ik zou siri graag gebruiken. het lijkt mij erg handig met agenda taken en korte mails. maar om dat in het engels te moeten doen naar nederlandse contacten… .. schiet’s op apple.

 • Joerian

  16 juni 2012 om 16:40

  @marco ik heb begrepen dat Siri in 2013 in het nederlands word uitgebracht. Als ik mij niet vergis heeft Apple dat ook zelf aangekondigt toen ze siri uitbrachten (als ik me dus niet vergis : ) )

 • Frans

  16 juni 2012 om 16:56

  Weer jammer te lezen dat ze nog geen Nederlands heeft geleerd, we zijn dan wel een klein landje, maar inmiddels toch genoeg afnemers lijkt me zo :-

 • tom

  16 juni 2012 om 23:09

  Het klinkt allemaal heel mooi. Maar ik heb een vraag. Komt Siri ook naar de iPhone 4?Ik ben benieuwd of hier al wat over bekend is.

 • Teun

  17 juni 2012 om 12:50

  @ tom en Rob.. Zie het overzicht http://www.appletips.nl/ios-6-compatibiliteit-overzicht/

 • tom

  17 juni 2012 om 13:42

  @Teun:Bedankt, ik had die pagina niet gezien. Jammer trouwens dat de twee mooiste functionaliteiten niet naar de iPhone 4 komen, maargoed Apple wil natuurlijk dat je een 4s koopt.

 • Jajo

  20 juni 2012 om 12:24

  Leuk al die verbeteringen, maar breng ……. eerst eens nederlandse taal ondersteuning uit!!!

Een reactie toevoegen: