22 oktober 2013

NieuwsNieuwe iPad air en iPad mini met retina-scherm

ipad mini icon retinaNiet geheel onverwacht heeft Apple vanavond de nieuwe generatie iPad en iPad mini voorgesteld in het Yerba Buena Center in San Francisco. De afgelopen maanden doken er al veel afbeeldingen, prototypes en geruchten op over de nieuwe iPads en blijkbaar kloppen deze weer allemaal. De nieuwe iPads hebben de naam iPad Air en iPad mini gekregen, ze zijn vanaf november verkrijgbaar in Nederland en België.

iPad Air

De iPad Air is door Apple volledige vernieuwd en heeft een verbeterd desging gekregen. Net zoals bij de iPad mini is de behuizing rondom het scherm verkleind zodat de iPad kleiner, lichter en dunner is dan zijn voorgangers. Desondanks de iPad Air kleiner is dan de vorige iPad is heeft deze nog steeds een 9,7 inch Retina-scherm. De nieuwe iPad Air is slechts 7,5mm dik en weegt 453 gram.

ipadair1

Sneller dan ooit

De nieuwe iPad Air is opmerkelijk sneller geworden dan zijn voorgangers. Net zoals bij de iPhone 5s heeft ook de iPad Air een 64-bit processor (A7 processor) aan boord. De processor levert aanzienlijk meer rekenkracht dan de huidige 32-bit A6X-chip en zal er voor zorgen dat de batterijduur van de iPad vergroot wordt en betere performance en graphics kunnen worden neergezet.

ipadair2

Daarnaast kunnen applicaties nu ook in 64-bit mode worden uitgevoerd, iOS 7 is speciaal voor de iPad Air herschreven om ondersteuning te kunnen bieden de 64-bit processor. Nieuw in de iPad Air is de Motion coprocessor (M7), deze verzameld alle data van de accelerometer, kompas en gyroscoop.

Verbeterde en nieuwe Hardware

Apple heeft de iPad Air voorzien van een betere camera, helaas is deze niet hetzelfde als die van de iPhone 5s maar gaat het om een eerder model zoals die van de iPhone 5 en iPhone 5c. Desondanks kan deze camera betere foto's maken dan zijn voorganger in de iPad 4. De iPad heeft nog steeds geen flitser gekregen, hierdoor blijft de iPhone 5s het Apple toestel met de beste camera. De FaceTime camera heeft wel een betere upgrade gekregen en is nu een HD camera. De iPad Air beschikt over dual-microphones die tijdens het filmen en FaceTime(n) achtergrond geluiden kan verwijderen.

De prijs en uitvoeringen

De iPad Air wordt uitgracht in twee verschillende kleuren wit/zilver en zwart/space gray. De keuze van opslagcapaciteit is nog steeds 16, 32, 64 en 128 GB. Samen met de iPad Air heeft Apple ook een vernieuwde smart-cover en case beschikbaar gesteld die uiteraard aansluit op de nieuwe afmetingen van de iPad, de bevestiging is ongewijzigd gebleven.

ipadscolletie

De iPad Air kan vanaf € 479 worden aangeschaft, uiteraard kan er nog steeds gekozen worden voor een Wi-fi only uitvoering of met 4G functie. De iPad Air is vanaf 1 november te koop in veel landen waaronder ook Nederland en België

Klik hier voor meer informatie over de iPad Air

iPad mini

Ook de iPad mini heeft een update gekregen, zo is deze voorzien van een 64-bit A7-processor en een verbeterde batterij en camera. Veel geruchten over een Retina-scherm in de iPad mini gingen al enige tijd de ronde, Apple bevestigd dat ook dit product wordt voorzien van een 7,9-inch Retina-scherm.

ipadminiretina1

Verder is het uiterlijk van de iPad mini weinig veranderd en is deze gelijk aan de vorige generatie. De iPad mini wordt uitgracht in twee verschillende kleuren wit/zilver en zwart/space gray. De keuze van opslagcapaciteit is 16, 32 of 64 GB.

ipadminiretina2

De iPad mini is vanaf november te koop voor € 389 een exacte datum heeft Apple nog niet vrijgegeven. Uiteraard voegt Apple voor de nieuwe iPad Air en iPad mini smart covers en cases toe met de nieuwe kleuren zoals we die kennen van de iPhone 5s.

Klik hier voor meer informatie over de iPad Mini retina

Meer over iPad kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: