18 december 2014

OS X: Ingevulde wachtwoorden bekijken en beheren in Safari

Safari icoon

In Safari heb je de mogelijkheid om al je wachtwoorden en gebruikersnamen te bewaren. Deze kunnen dan automatisch worden ingevuld bij het opnieuw aanmelden op een website. De wachtwoorden worden nooit zichtbaar getoond op het scherm.

Dit is uiteraard gedaan om wille van veiligheid, maar het kan zijn dat je om één of andere reden toch het wachtwoord wilt bekijken. Je kan dan de sleutelhanger applicatie in OS X raadplegen of gelijk vanuit de voorkeuren van Safari. Hoe lees je hieronder terug.

• Open Safari
• Navigeer naar de menubalk en klik op 'Voorkeuren'
• Open hier het tabblad 'Wachtwoorden'

wachtwoorden-Safari

Vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle websites waarvan je gebruikersnaam en wachtwoord worden bewaard. Tenminste als je de optie 'Vul gebruikersnamen en wachtwoorden automatisch in' hebt geactiveerd. Vink vervolgens onderaan de optie 'Toon wachtwoorden voor geselecteerde websites' aan. Vul je beheerderswachtwoord van je Mac in en wanneer je nu een website + gebruikersnaam selecteert krijg je het wachtwoord te zien. Via de knop verwijder kun je eventuele wachtwoorden verwijderen zodat deze niet meer automatisch worden ingevuld op de gekoppelde website.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!