27 juli 2011

10.7OS X Lion: Dashboard uit Mission Control halen

Onder Mac OS X Lion maakt Dashboard deel uit van Mission Control, dat betekend dat Dashboard als een Space wordt weergegeven. Het is echter ook mogelijk om Dashboard op dezelfde manier als in de voorgaande versies van Mac OS X te tonen op het scherm.

In plaats van een Spaces krijg je dan de beschikking voor de transparante 'overlay' versie van Dashboard. Dat heeft ook als voordeel dat je weer het rimpel-effect te zien krijgt wanneer je een Widget toevoegt aan het Dashboard, onder Mission Control wordt dit effect namelijk niet vertoond.

Je kunt de Dashboard 'overlay' activeren via het menu  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Mission Control, deactiveer de optie: 'Toon Dashboard als een space'. Wanneer je nu Dashboard activeert krijg je de oude versie van Dashboard te zien, tevens zal je zien dat Dashboard is verdwenen in Mission Control.

Dashboard kun je activeren met F4 en op de nieuwste Lion keyboards met behulp van fn + F12, vanzelfsprekend kun je Dashboard ook starten met behulp van het Dashboard icon dat je terug kunt vinden in de map Programma's.

Mocht je veel gebruik maken van Dashboard dan kun je daarop ook de officiële Appletips.nl widget plaatsen, zodat altijd op de hoogte bent van de nieuwste tips. Zie: Appletips.nl Dashboard widget downloadenReacties


 • Laurens

  27 juli 2011 om 13:12

  Danku, ik gebruikte dat dashboard toch nooit. Windows had op een gegeven moment widgets op het bureaublad en apple moest zeker volgen?

  Anyhow, thanks!

 • Yan

  27 juli 2011 om 14:22

  Het dashboard uit mission control halen is ongeveer het eerste wat ik heb gedaan na het installeren van Lion.

 • Anne

  27 juli 2011 om 22:25

  Dashboard is zoooo vorige eeuw……

 • Nikki

  27 juli 2011 om 23:36

  Bedankt!

 • Marc

  28 juli 2011 om 9:11

  Regel 2: Dat betekend, moet zijn dat betekent

 • Jan van der Ploeg

  30 juli 2011 om 22:55

  @laurens: dacht je écht dat Microsoft die gadgets zelf had bedacht en Apple vervolgens het Dashboard maar heeft ontwikkeld? …

 • Nickdgraaf

  5 augustus 2011 om 16:49

  Goede tip! Ik gebruik het Dashboard om af en toe eens naar de iStat Pro widget te kijken voor statistieken en op deze manier (de oude manier) vind ik dat fijner.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!