4 augustus 2011

10.7OS X Lion: Met Finder direct een map openen in Terminal

Stiekem heeft Apple met Mac OS X Lion een hoop kleine tools/plugins overbodig gemaakt. In Finder heb je tegenwoordig met behulp van het contextmenu (secundaire muisknop) op een bestand de mogelijkheid om deze door mailen met behulp van de Mail applicatie.

In Mac OS X Lion is er ook een hele handige optie in het contextmenu beschikbaar die door frequente OS X Terminal gebruikers zeker zal worden gewaardeerd. Met behulp van de voorzieningen is het namelijk mogelijk om een map direct in OS X terminal te openen. Standaard is deze optie niet geactiveerd, deze moet handmatig ingeschakeld worden.

Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties. In sectie bestanden en mappen (rechter kolom) heb je de keuze uit twee mogelijkheden: een nieuw Terminal venster en/of een Terminal tabblad openen vanuit de map. Beide opties activeren is misschien is teveel veel het goede, de venster optie is voor de meeste gebruikers de beste optie. Selecteer de optie naar keuze en sluit de voorkeuren af.

Open Finder en ga naar een willekeurige map, klik hierop met de secundaire muisknop, in het context menu verschijnt de geselecteerde optie. Mocht je meerdere voorzieningen actief hebben dan kun je optie terugvinden onder 'Voorzieningen'. Door op de optie te klikken wordt er automatisch een Terminal venster geopend in de geselecteerde map.Reacties


  • Jeroen

    4 augustus 2011 om 14:15

    Handig!!!

Een reactie toevoegen: