23 mei 2014

OS X Mail: De naam van een markering wijzigen

mail icon emailVeel OS X Mail gebruikers maken gebruik van de handige markeer functie binnen deze applicatie. Hierdoor is het zeer eenvoudig om belangrijke e-mails te voorzien van een markering door middel van een gekleurde vlag. Hierdoor kun je betalingen markeren met bijvoorbeeld een rode vlag, reclame met een groene vlag en belangrijke zaken met een andere kleur.

Uiteraard dien je dan de betekenis van alle kleuren te onthouden, maar je kunt ook gewoon de naam van de markering aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld ‘groen’ vervangen door ‘reclame’, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Selecteer een markeringskleur in de navigatiekolom
• Open het context-menu met behulp van een rechtermuisklik

Klik vervolgens op de optie ‘Wijzig naam postbus’ om de naam van de markering aan te passen. Druk hierna op enter om de wijzing uit te voeren. Helaas is het niet mogelijk meerdere vlaggen toe te voegen van één en dezelfde kleur. Je blijft dus beperkt tot zeven standaard aanwezige kleuren.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Quinten

  27 mei 2014 om 12:04

  Het vervangen van een markering (dus de kleur van een vlaggetje) door tekst lukt mij niet. NB: Ik beschik over een trackpad dus geen muis. Nu heb ik wel ontdekt dat je de ctrl toets moet indrukken (om als het ware een rechtermuisknop functie te krijgen), maar dit helpt niet.
  Vraag: wat wordt bedoeld met het context-menu ? Verder valt het me op dat in bovengenoemd voorbeeld de markeringen (de vlaggetjes) in de postbus VIP’s staan. Moet je dit ook doen om een markering in tekst te kunnen veranderen?
  En zo ja: Hoe ?

 • Wesley Fabry

  27 mei 2014 om 12:38

  @quinten het context-menu kun je benaderen via een ‘rechtermuisklik’ deze kun je via een trackpad openen door met twee vingers te tappen op het trackpad.

  Plaats hiervoor de muisaanwijzer op de markering in de postbuskolom waarvan je de naam wilt wijzigen en klik dan vingers op je trackpad om het context-menu te openen. Dit kan ook zonder tussenkomst van VIP, markeringen hebben namelijk hun eigen onderverdeling, ook in bovenstaand afbeelding.

 • Huub

  4 september 2014 om 11:02

  De gewijzigde naam van de markeringen vallen steeds terug naar het origineel (kleuren)
  Hoe kan dat?

Een reactie toevoegen: