25 juli 2017

BETADerde publieke beta macOS High Sierra, iOS 11 en tvOS 11 beschikbaar

iOS 11 beta en macOS beta

Apple heeft de derde publieke beta van iOS 11, macOS High Sierra 10.13 en tvOS 11 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen iOS 11 beta 4 downloaden, maar ook de vierde betaversie van macOS High Sierra 10.13, tvOS 11 en watchOS 4.

De nieuwe software-updates, die dit najaar verschijnen, bevatten een hoop nieuwe functies. iOS 11 krijgt ondermeer een nieuw bedieningspaneel en maakt macOS High Sierra gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. We raden aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Ben je aangemeld als beta-tester? Dan kun je iOS 11 beta 3 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. Klik hier voor meer informatie over het update op andere apparaten.

Lees ook: Alle nieuwe opties in iOS 11

Wat is er nieuw in de iOS 11 beta 3 (publiek)?

• Nieuwe iconen voor Notities, Contacten en Herinneringen
AirDrop instellingen in Instellingen ▸ Algemeen ▸ AirDrop
• Meldingen op het toegangsscherm zijn weer te openen door naar rechts te vegen
• Pull-to-refresh toegevoegd bij de Updates-pagina in de App Store
• Nieuwe en snellere animaties voor verschillende onderdelen

iOS 11 beta 3

Aanmelden voor publieke iOS 11 beta 3 en macOS High Sierra en tvOS 11

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Enkele hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 11
Alle tips voor macOS High Sierra
Meer informatie over watchOS 4 en tvOS 11

iOS 11 en macOS downgraden

Mocht je problemen hebben met de beta dan kun je ervoor kiezen om de beta-versie te verwijderen en terug te gaan naar de laatste officiële versie. Gelukkig kun je eenvoudig iOS 11 downgraden en teruggaan naar de vorige versie van macOS.

Lees ook: Het macOS of iOS beta-programma verlaten (afmelden)

Nieuwe functies voor je Mac dankzij macOS 10.13 High Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle High Sierra tipsReacties


 • Jeroen

  26 juli 2017 om 15:43

  Nou IOS is weer normaal. Had veel apps die niet of niet goed functioneerde. Beantwoorden van telefoon ging soms fout of duurde lang op reactie van aanraken scherm. En kon vaak geen apps updaten of het duuuuuuuurde heel lang voor een repsonce. Op de drie iPhones en twee iPads en drie MacBook pro’s nu allemaal geïnstalleerd en loopt weer als een zonnetje. Zelfs het niet meer uit slaap modus komen op de MacBook pro 8,2 van mijn zoon is opgelost. 👍

 • Rein

  26 juli 2017 om 19:38

  Na de laatste beta doet Parallels 12 nite meer

 • brammerttt

  27 juli 2017 om 10:42

  @Jeroen ik had ook het gigantisch irritante probleem met MacOS dat de Macbook Pro 2012 niet uit slaap wou komen, ik geen Excel documenten kon printen ( keiharde crash ) en ik geen sporen kon toevoegen laat staan editen in Final Cut Pro. dat alles is nu mooi opgelost!

  Voor wat betreft iOS 11, de iPad Air heeft er nog wel wat moeite mee merk ik en vooral de ‘dark mode” mag nog wel wat bijgespijkerd worden in apps als Facebook. foto’s worden namelijk in Negatief weer gegeven en da’s een beetje een dooddoener.

Een reactie toevoegen: