9 mei 2012

iOS 5iOS 5: Verborgen toetsen in het gesplitst toetsenbord

iOS 5 heeft heel veel nieuwe functies gebracht naar de iPhone, iPad en iPod Touch. Buiten de vele handige functies die voor alle iDevices gelden, heeft de iPad een extra handige functie erbij gekregen namelijk een 'gesplitst' toetsenbord.

Hierdoor krijgt de iPad de beschikking over een ‘tweedelig toetsenbord’, door deze te activeren is het mogelijk om te typen met behulp van je duimen. Om het gesplitst toetsenbord te gebruiken moet je de optie ‘Gesplitst toetsenbord' activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord.

Wanneer het toetsenbord is gesplitst is het mogelijk om de verborgen toetsen te selecteren. Het gaat hier om letters die aan de andere kant van het toetsenbord staan te gebruiken. Als voorbeeld nemen we de letter Y, je kunt deze ook gebruiken met de linkerhelft van het gesplitst toetsenbord. Je dient dan gewoon naast de T te tappen met je vinger, je zult merken dat er dan een Y wordt ingevuld. Dit werkt ook andersom, wanneer je rechts naast de Y tapt zal er een T verschijnen op je scherm.

gesplitst toetsenbord verborgen toetsen

Vanzelfsprekend werkt dit ook voor de letters G en H en ook voor de letters V en B. Hiermee wordt aangegeven dat het niet altijd noodzakelijk is om precies op een bepaalde toets te tappen om een gewenst resultaat te krijgen. In sommige gevallen is het dus voldoende om op een bepaald stukje van het beeld te tappen om een actie uit te voeren, een goed voorbeeld hiervan zijn de witte bolletjes onderaan in het midden van het beginscherm. Het volstaat om hier links of rechts van te tappen om je te verplaatsen tussen de verschillende beginschermen.

Meer informatie over het gesplitst toetsenbord en zijn functies kun je hier terugvinden.Reacties


    Een reactie toevoegen: