30 oktober 2011

Raven: Een sociale media webbrowser

De meeste Mac OS X gebruikers maken gebruik van Safari als standaard webbrowser. Gelukkig zijn er ook alternatieven beschikbaar zoals Chrome, Firefox en Camino. Aan dit rijtje kunnen we nu ook Raven toevoegen.

Raven is een webbrowser die gespecialiseerd is op het gebied van sociale media websites. Wanneer je Raven start krijg je de mogelijkheid om sociale media websites als plugins te installeren binnen de browser. Na de installatie krijg je via een navigatiebalk direct toegang tot de website en de onderliggende hoofdfuncties. De navigatiekolom lijkt op die van de officiële twitter app voor Mac OS X.

Wanneer je veel gebruik maakt van sociale media websites dan is Raven zeer zeker een hele handige applicatie. Met behulp van enkele klikken heb je direct inzicht in je digitale sociale leven. De knoppen in de navigatiekolom zijn vanzelfsprekend niets meer dan bookmarks maar door de slimme opbouw werkt dit uiterst comfortabel en snel.

Raven heeft op dit moment onder andere ondersteuning voor: Facebook, Twitter, Youtube, Google+, Linkedin, MySpace, Digg, Dropbox, Vimeo en Flickr. Meer plugins zullen de komende dagen verschijnen.

Naast de functie van sociale media webbrowser kun je Raven ook gebruiken als standaard webbrowser. Wanneer je veel gebruik maakt van sociale media websites dan kan Raven handig voor je zijn, maak je hiervan geen gebruik dan zal Safari waarschijnlijk de keuze blijven.

Raven is freeware en kun je downloaden op de onderstaande website:

http://raven.io/index.htmlReacties


 • Raimond

  30 oktober 2011 om 10:42

  Helaas geen 1Password support, anders was het per direct mijn nieuwe browser.

 • yellow

  30 oktober 2011 om 11:08

  was dit er maar voor windows, de helft van de tijd moet ik met windows werken en dit zou een prima browser zijn..

 • jelle

  30 oktober 2011 om 11:21

  ik gebruik Rockmeld op als browser. Werkt bijna op dezelfde manier alleen synchroniseert deze ook met de iphone.

 • jelle

  30 oktober 2011 om 11:21

  ik gebruik Rockmelt op als browser. Werkt bijna op dezelfde manier alleen synchroniseert deze ook met de iphone.

 • Joop Vos

  30 oktober 2011 om 19:07

  Inderdaad makkelijk om alle sociale netwerken binnen handbereik te hebben. Minpuntje is inderdaad geen 1Password ondersteuning.

 • Jordi

  31 oktober 2011 om 9:40

  Rockmelt doet hetzelfde, misschien doet het nog wel meer.. :)

 • Flip

  31 oktober 2011 om 15:23

  Hmm, ziet er goed uit..

  We gaan het even proberen, ik heb niet zoveel social media, en voor twitter heb ik eigenlijk gewoon een app, maargoed. Let’s try :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!