28 oktober 2016

macbook pro uitgelicht

NieuwsSamenvatting van het Mac-event en wijzigingen in de Online Apple Store

Gisteren heeft Apple een klein speciaal evenement gehouden in Cupertino om vooral de nieuwe MacBook Pro te onthullen. Toch waren er nog meer aankondigingen tijdens het Mac-event zoals een nieuwe App en enkele kleine updates.

Na het speciale event ging de Online Apple Store online, om de nieuwe producten te bestellen. Toch waren er nog enkele kleine wijzigingen in de Store. We zetten alle feiten, aankondigingen en wijzigingen in de Online Apple Store op een rij in deze samenvatting.

Nieuwe MacBook Pro met Touch Bar

De MacBook Pro 2016 is compleet vernieuwd en is vanaf nu verkrijgbaar in het zilver of spacegrijs. De belangrijkste toevoeging is de Touch Bar. Dit is een kleine balk met een multi-touch Retina-scherm dat extra content kan weergeven. De Touch Bar vind je terug bovenaan het toetsenbord en vervangt de functietoetsen. De Bar kun je naar eigen wens aanpassen en dient in eerste instantie als snelkoppeling, maar apps kunnen er ook speciale functies aan toewijzen zoals een kleurenkiezer. In de Touch Bar bevindt zich ook Touch ID waardoor je de Mac kunt beveiligen met je vingerafdruk.

nieuwe macbook pro met vier usb-c poorten

De nieuwe MacBook Pro is dunner dan ooit (1,5 cm), 17% kleiner dan zijn voorganger en bevat een 67% helderder scherm met meer kleuren. Uiteraard blijft de keuze tussen 13" en 15" behouden. De aansluitingen zijn drastisch gewijzigd, zo bevat de Pro vier USB-C poorten en een koptelefoonaansluiting. Deze hebben ondersteuning voor Thunderbolt 3 (snelheden tot 40GBps) en USB 3.1 Gen 2 met een maximale snelheid van 10Gb/s. Met behulp van een USB-C adapter zoals deze kun je ook schermen aansluiten via HDMI en oude USB-schijven gebruiken.

Overige vernieuwingen in de MacBook Pro

• 50% snellere ingebouwde PCIe-SSD-schijf
• Het Force Touch trackpad is twee keer zo groot geworden
• 2e generatie toetsenbord met vlindermechanisme
• 15" model krijgt standaard naast de Intel HD Graphics 530, een extra videokaart (Radeon Pro)
• De Mac kun je opladen via alle USB-C poorten
• Stereospeakers met een beter dynamisch bereik naast het toetsenbord
• Gemiddelde batterijduur van 10 uur

Klik hier voor een uitgebreidere omschrijving van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar

Opvolger MacBook Air is een MacBook Pro 13"

Speciaal voor MacBook Air gebruikers heeft Apple een vereenvoudigde versie van de MacBook Pro uitgebracht. Deze heeft geen Touch Bar en Touch ID, en maar twee USB-C (Thunderbolt) poorten. Deze heeft wel hetzelfde Retina-scherm, waardoor je nu een 'MacBook Air' met Retina-scherm kunt aanschaffen. Deze Mac is kwa afmeting en gewicht gelijk aan de Pro met Touch Bar.

Dit instapmodel beschikt over 2,0‑GHz dual‑core Intel Core i5, 8GB werkgeheugen en standaard een ingebouwde PCIe‑SSD van 256 GB. In plaats van de Touch Bar heeft deze MacBook Pro gewoon de standaard functietoetsen.

Klik hier om het instapmodel van de MacBook Pro te bekijken

macbook pro zonder touch bar

Oude MacBook Air blijft te koop

Was je een fan van de MacBook Air dan is er toch nog goed nieuws, de oude variant blijft te koop. Echter heeft Apple het 11" model gedegradeerd. Zo kun je alleen nog maar de 13" versie aanschaffen met een vanaf prijs van €1099. Dit is het oude model uit eind 2015 en is dus niet vernieuwd. Begin 2016 heeft deze MacBook Air een kleine update gehad. Alleen het werkgeheugen werd toen aangepast van standaard 4GB naar 8GB

Klik hier voor meer informatie over de MacBook Air

Overige aankondingingen tijdens het Mac-event

Nieuwe TV-app zorgt voor universeel overzicht

Door de toename van steeds meer streamingdiensten is het ontdekken van nieuwe content erg lastig. Daarom heeft Apple gewerkt aan een universeel overzicht. Alle content die aanwezig is op de streamingdiensten voor de Apple TV en tvOS worden verzameld in de app TV.

Via de app kun je snel al je huidige series en films die je aan het kijken bent snel starten. Hierdoor moet je niet zoeken in apps waar je gebleven was. Alles kan direct vanuit TV. Uiteraard krijg je in de app ook aanbevelingen voor nieuwe films en series die je niet mag missen. Dit is pro-actief en persoonlijk, gebaseerd op je eerder bekeken content en zoekgeschiedenis.

TV app voor Apple TV en tvOS en iOS

Via de app kun je eenvoudig zoeken, series en films markeren als favoriet en al je aangekochte content bekijken. De applicatie is vooral bedoeld voor de Apple TV, maar is ook te downloaden voor iPhone en iPad. TV komt pas in december beschikbaar, maar alleen in de Verenigde Staten, voorlopig zal deze dus nog niet beschikbaar komen in Nederland of België.

Final Cut Pro 10.3

Final Cut Pro 10.3 is vanaf nu te downloaden Mac App Store. Deze versie ondersteunt de nieuwe MacBook Pro en Touch Bar. Daarnaast bevat de update een gehele nieuwe interface, functies en Magnetic Timeline 2. De wijzigingen zorgen voor een beter overzicht en is het makkelijker werken op meerdere schermen. Met de nieuwe Magnetic Timeline 2 krijg je meteen een duidelijk overzicht van je project en kun je deze naar eigen inzicht indelen. Bekijk de app in de Mac App Store om de overige wijzigingen te bekijken.

Final Cut Pro
Final Cut ProCategorie: Video, Photography
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
Mac OS X  4+  2779 MB DOWNLOAD  € 329.99

Overige wijzigingen en nieuwe producten in de Online Apple Store

• De oude MacBook Pro 13" en 15" uit 2015 blijft te koop, meer info
• AirPods wegens problemen definitief uitgesteld, nieuwe leverdatum is onbekend
• Nieuwe 4K en 5K Thunderbolt 3 Displays ontwikkeld door LG en Apple, meer info
• Adapter voor Thunderbolt 3 (USB‑C) naar Thunderbolt 2, meer infoReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: