29 oktober 2016

Oplaad problemen met de iPhone lightning connector zelf verhelpen

Het kan voorkomen dat je iPhone op een bepaald moment oplaad problemen geeft wanneer deze is aangesloten op de netstroomadapter, dit komt vooral voor bij iPhones die al langere tijd dagelijks in een broekzak worden gestopt. In eerste instantie lijkt het dat de lightning kabel van je iDevice stuk is.

De iPhone wilt niet opladen maar reageert wel als je iets beweegt met de kabel. Het kan zijn dat de kabel aan vervanging toe is, maar in de meeste gevallen zit 'probleem' in de lightning connector van je iPhone.

Doordat een iPhone vaak in een broekzak wordt meegedragen kan er stof ophopen en vast komen te zitten in het 'gat' van de lightning connector. Het stof blokkeert de ingang waardoor de kabel geen goed contact meer maakt met de connector en je iPhone simpelweg niet opgeladen kan worden. Dit probleem is echter heel simpel zelf op te lossen door de onderstaande procedure nauwkeurig te volgen.

• Neem een dunne maar stevige tandenstoker of prikker
• Duw de tandenstoker zachtjes in de dock connector
• Haal voorzichtig het stof eruit met een licht draaiende beweging

Let op! Gebruik geen metaal voorwerp zoals bijvoorbeeld een paperclip of dergelijke, deze kunnen de lightingconnector onherstelbaar beschadigen!

Je zal merken dat er pluisjes stof uit de connector tevoorschijn komen, deze belemmeren het contact tussen de de connector en de lightning kabel. Let op dat je het stof voorzichtig uit de connector haalt zonder te hard of te diep te duwen. In de bovenstaande video zie je hoe je rustig en beheerst het stof uit de connector kunt halen zonder verdere schade te veroorzaken.

Nadat de connector is schoongemaakt sluit de de oplaadkabel aan en zul je merken dat je iPhone weer zonder problemen wordt opgeladen.

Mocht je iPhone hierna alsnog niet naar behoren opladen controleer dan is het slim een erkend reparateur zoals iPhonekliniek naar het probleem te laten kijken. Deze kunnen voor je controleren wat exact het probleem is en het direct voor je herstellen.

In de meeste gevallen zal de bovenstaande procedure de oplaad problemen verhelpen.Reacties


Een reactie toevoegen: