29 mei 2011

NieuwsScotty: Foto’s versturen van iPhone naar Mac

Enkele maanden geleden hebben we al eens de iOS app PhotoToMac besproken. Op aandringen van Apple heeft de app een nieuwe naam gekregen namelijk 'Scotty', de ontwikkelaar van de app werd vriendelijk door Apple verzocht het trademark 'Mac' te verwijderen uit de naam van de app. Om de nieuwe naam van de app te vieren geven we 10 promocodes weg. Mocht je de app hebben gemist tijdens het appevent dan is dit je kans om deze alsnog gratis te kunnen downloaden in de App Store.

Met Scotty kun je snel foto's versturen vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch naar je Mac. De App heeft alleen een draadloze Wi-Fi verbinding nodig waarop zowel je iOS apparaat als Mac zijn aangemeld, met behulp van Bonjour wordt automatisch je Mac gevonden en kunnen razendsnel de foto's via de draadloze verbinding worden verstuurd.

Op de Mac dient de Bestandsdeling geactiveerd zijnom de foto's vanaf een iOS apparaat te kunnen ontvangen. Deze optie kan je terugvinden onder  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Delen ▸ Bestandsdeling.

Nadat de bestandsdeling is geactiveerd kunnen alle foto's en video's vanaf je fotorol direct worden verstuurd naar je Mac. Dit alles gebeurt in de originele resolutie en met behoud van EXIF en IPTC metadata. Wanneer je gebruik maakt van een iPad en de Cammera Connection Kit dan worden zowel JPEG als RAW bestanden ondersteund.

Scottyc is geen universal app en zal dus geen gebruik maken van de volledige schermresolutie op je iPad, in de praktijk werkt de app echter ook prima op de iPad en zal deze het meest worden gebruikt op de iPhone zolang de iPad geen camera bezit. Naast het versturen van foto's naar een Mac is het ook mogelijk om foto's te versturen naar een Time Capsule of Airport Express/Extreme met een aangesloten externe USB harddisk. Op de website van Galarina zijn duidelijke instructies te vinden hoe je zowel je Mac als Airport apparaat moet instellen.

Scotty werkt super eenvoudig, snel en is ontzettend handig als je zonder kabels en de tussenkomst van iTunes foto's naar je Mac wilt verplaatsten. Eigenlijk hoort deze functionaliteit standaard in iOS te zitten. PhotoToMac is in de App Store beschikbaar voor € 1,59.

Winnaars promocodes: John Nieuwenhuize, Dominique Dalle, Bas Hendriks, Arjan van Zadelhoff, Daniel Visser, Nick de Graaf, Robin Peek, Erik Moust, Marco Schreijen, Remco Martens.

Demonstratie video van Scotty 3.0Reacties


 • King1987

  29 mei 2011 om 10:32

  Dit is echt een must have app voor iedereen met een iPhone en een Mac. :) Heb heb sinds een week zelf en hij werkt echt fantastisch goed :)

 • Robin

  29 mei 2011 om 11:14

  Lijkt me echt een hele handige app!

 • Peter

  29 mei 2011 om 11:31

  Ziet er goed uit! Leuk ook dat Appletips er gelijk iets mee gedaan heeft in de vorm van promocodes.

 • Joep

  30 mei 2011 om 7:12

  Nu nog 1 voor de draadloze cal sync ;)

 • Loek

  30 mei 2011 om 15:27

  Ik gebruikte atijd Photosync, werkt goed. Dit maar eens even bekijken.

 • Loek

  30 mei 2011 om 15:30

  RAW support??

 • Reginald

  1 juni 2011 om 10:36

  Ik wilde mijn foto’s overzetten naar een externe harddisk, deze kan ik ook selecteren via Scotty. Maar dan plaats Scotty de foto’s in de root van de externe harddisk. Kan ik ook een map aangeven waar de foto’s naar toe moeten?

 • Nickdgraaf

  2 juni 2011 om 18:49

  Bedankt!

Een reactie toevoegen: