7 december 2015

SmartSeries bluetooth tandenborstel van Oral-B met iOS app (review)

Oral-B PRO 7000 set

Een tandenborstel reviewen op appletips, het klinkt vreemd, maar dat is het niet. Deze tandenborstel van Oral-B is namelijk super slim, werkt met een app en communiceert via bluetooth 4.0.

Hierdoor is de tandenborstel een gadget die je iedere dag gebruikt, ik zelf heb deze tandenborstel voor mijn verjaardag gekregen. Mijn eerste gedachte was 'wat moet ik hier nu mee?', maar naarmate je de tandenborstel gebruikt in combinatie met de app haal je de voordelen eruit.

Wij hebben de Oral-B PRO 7000 Black SmartSeries gebruikt voor deze review. Het bijzondere aan de Oral-B PRO 7000 is dat deze verschillende poetsstanden heeft, zo kun je de poetsstand aanpassen in de standaard dagelijkse reiniging, tandvleesverzorging, voor gevoelige tanden, voor wittere tanden, tongreinigsing of een grondige reiniging van je gebit. Bovendien heeft de PRO 7000 een zichtbare poetsdruksensor, wanneer je te hard poetst zal een led-lampje in het tandenborstel rood oplichten, dit geeft aan dat je te hard poetst.

oral-b tandenborstel

Bij de tandenborstel wordt een SmartGuide geleverd, deze kun je ophangen op je spiegel of muur in de badkamer. Zodra je begint met poetsen kun je op de SmartGuide de tijd aflezen, uiteraard zal de tandenborstel na 30 seconden trillen zodat je een ander gedeelte van je gebit reinigt. Een goede poetsbeurt duurt 2 minuten, na het poetsen krijg je een ster-waardering voor je poetsbeurt, deze is af te lezen op de SmartGuide.

Oral-b tandenborstels

Dit zijn enkele standaard eigenschappen waar meerdere tandenborstels over beschikken, maar het grootste voordeel is de bluetooth technologie die communiceert met de Oral-B app. De app haalt echt meer uit je tandenborstel, de eerste verbinding is makkelijk en eenvoudig, daarna verbindt hij onmiddellijk met je tandenborstel en kun je aan de slag.

De app beschikt over enkele opties, als eerste heb je een Timer, deze is te vergelijking met de SmartGuide en werkt volledig automatisch via bluetooth. Daarnaast krijg je tijdens het poetsen en het gebruik van de timer onderaan de app nieuws te zien, het weer, weetjes, foto’s, etc. om je tijdens het poetsen niet te vervelen.

Oral-B app voor iOS

Vervolgens kun je in de app een mondverzorgingsroutines aanmaken, dit is direct het geniale van deze app. Zo kun je een routine starten voor wittere tanden, frissere adem, anti-tandplak, gezonder tandvlees, etc. De verschillende routines hebben een duur van 5 dagen tot 8 maanden. Tijdens deze periode helpt de app en je tandenborstel je gebit weer gezond te maken of optimaal schoon te houden.

Verder kun je in de app je activiteit en prestaties bekijken, de activiteit geeft je poetsbeurten weer, hoelang ze hebben geduurd en of ze goed zijn uitgevoerd. Bij prestaties kun je behaalde trofeeën bekijken.

Oral-b app voor iOS en iPhone

Als laatste kun je via de app professioneel advies krijgen, je tandartspraktijk toevoegen of de Oral-B shop raadplegen. Daarnaast helpt de app je herinneren aan het vervangen van je tandenborstel opzetstukje via push-meldingen. Ook kun je een poetsherinnering instellen in de vorm van een push-melding.

De app werkt uiteraard ook zonder PRO tandenborstel, echter kun je dan alleen de timer handmatig gebruiken, mondverzorgingsroutines zijn alleen beschikbaar in combinatie met de PRO tandenborstels. Klik hieronder om de app te bekijken, deze is ook beschikbaar voor Android toestellen in de Google Play Store.

Oral-B App
Oral-B AppCategorie: Health & Fitness, Medical
Ontwikkelaar: P&G Productions
iPad & iPhone  4+  140 MB DOWNLOAD GRATIS

Oral-B heeft twee slimme tandenborstels die werken met de app, de PRO 6000 en PRO 7000. Deze laatste is de luxe versie van de 6000, dit houdt in dat je premium reisaccessoires erbij krijgt en dat je ook je tong kunt reinigen met de tandenborstel.

De tandenborstels laden op via inductiesysteem zoals de meeste elektrische tandenborstels. Bij aankoop van de PRO 6000 (wit) krijg je standaard: 1 CrossAction opzetborstel, 1 Sensitive opzetborstel, 1 FlossAction opzetborstel, 1 3DWhite opzetborstel, een oplaadstation, de SmartGuide, standaard Reisetui en een handleiding.

Bij aankoop van de luxere PRO 7000 (zwart) krijg je standaard: 2 CrossAction opzetborstels, 1 Sensitive opzetborstel, 1 FlossAction opzetborstel, 1 3DWhite opzetborstel, een oplaadstation, de SmartGuide, premium reisaccessoires en een handleiding.

Beide tandenborstels beschikken over een 3D technologie, dat klinkt hip, maar er is wel degelijk een verschil met andere elektrische tandenborstels. Omdat de tandenborstel tril, roteert en pulseert in verschillende richtingen kun je meer tandplak verwijderen dan andere elektrische tandenborstels.

Conclusie

De Oral-B PRO 7000 Black SmartSeries tandenborstel die wij gebruiken is een fantastisch apparaat, zeker voor personen die bezig zijn met hun uiterlijk en dagelijkse verzorging. Vergeet niet dat je een tandenborstel minstens twee keer per dag gebruikt en dit goed moet doen voor een optimaal resultaat. Deze tandenborstel helpt je daar optimaal bij met behulp van SmartGuide en app.

De Oral-B app is een absolute aanrader om te gebruiken tijdens het poetsen, door de slimme technologie zoals het tonen van nieuws tijdens het poetsen is het gebruik hiervan handig. Vergeet je de app te gebruiken, of heb je er gewoon de tijd niet voor dan kun je achteraf snel en eenvoudig de gemiste poetssessies synchroniseren met de app.

Oral-B PRO 7000 set

Zelf hebben we enkele mondverzorgingsroutines geprobeerd, dit is onmiddellijk de kracht van de app en tandenborstel. Je kunt hiermee daadwerkelijk een verschil maken. De tandenborstel is slim en beschikt over 6 poetsstanden die je ook daadwerkelijk zult gebruiken. Als je de PRO 7000 koopt kun je ook je tong reinigen met een zachte poetsstand.

Interesse in deze professionele tandenborstel? Je kunt ze aanschaffen in onderstaande webwinkels, daar vind je nog extra informatie terug over de tandenborstels.

Luxe Oral-B PRO 7000 Black SmartSeries
Coolblue
Bol.com
Wehkamp

Oral-B PRO 6000 White SmartSeries
Coolblue
Bol.com
Media Markt

Klik op de webshops om de prijzen te bekijken, deze hebben we niet vermeld omdat er momenteel een cashback actie en de prijzen kunnen variërenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: