17 juni 2013

Snel toegang tot de systeemvoorkeuren

systeemvoorkeuren iconWanneer je veelvuldig gebruik maakt van je Mac zal het je vast zijn opgevallen dat wanneer je de instellingen van het Dock, Mission Control, etc wilt wijzigen je hier de nodige klikken voor dient uit te voeren.

Met de handige tool ‘Preferences Quick Launch' kun je eenvoudig de verschillende instellingen die terug te vinden zijn in de Systeemvoorkeuren direct vanuit het Dock benaderen. De maker van de gratis tool ‘Preferences Quick Launch' heeft al deze instellingen gebundeld in een handige map en er snelkoppelingen naar gemaakt. Deze map plaats je vervolgens in je Dock of Launchpad en je kunt direct de verschillende instellingen openen.

QuickLaunch

In de map van ‘Preferences Quick Launch' vind je 27 onderdelen terug. Je kunt er voor kiezen om al deze snelkoppelingen te bewaren in de Map of alleen de meest gebruikte. De andere kun je vervolgens verwijderen. Het verschilt natuurlijk van persoon tot persoon welke instellingen je vaak gebruikt, Time Machine, Opstartschijf en Netwerk kunnen zeker heel erg handig zijn in het Dock.

‘Preferences Quick Launch' kun je hier gratis downloaden via de ontwikkelaars pagina.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  17 juni 2013 om 11:47

  ik heb gewoon de systeemvoorkeuren in het dock vast gezet, heb je geen extra tooltje voor nodig ;-)

 • Frank V

  17 juni 2013 om 18:25

  Bij mij staat ie ook vast in het dock. Volgens mij staat ie daar na installatie al, maar dat weet ik niet zeker, staat er al zo lang. Rechtsklik daarop (of linksklik en ingedrukt houden) geeft een volledige lijst van de opties.

 • Bubbly

  17 juni 2013 om 21:15

  Het eerste wat ik op een verse installatie van OS X doe is al die overbodige Dock-snelkoppelingen verwijderen. Dashboard, Mission Control, App Store, Systeemvoorkeuren… Bijna al het andere kan ook direct plaatsmaken voor handige apps die je niet tevoorschijn kunt toveren middels een fysieke knop, trackpad-veeg of via het Apple-menu.

  In Systeemvoorkeuren kun je ook overbodige voorkeuren verbergen door de ‘Toon alles’ knop lang ingedrukt te houden en dan de onderste optie (Pas aan…) te selecteren. Dat laadt de app ook direct sneller.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!