15 december 2016

NieuwsSuper Mario Run voor iOS nu beschikbaar

super mario run logo

Feest! Vanaf nu is Super Mario Run te downloaden in de iOS App Store. Speciaal voor de smartphone heeft Nintendo een spel ontwikkeld met de beroemdste loodgieter in de hoofdrol.

In Super Mario Run rent Mario automatisch over het scherm van links naar rechts. Hetgeen wat jij moet doen is Mario begeleiden op zijn avontuur door op het juiste moment op het scherm tikken. Hierdoor zal Mario springen en kun je ook kort terugkeren, naar boven bewegen en meer. Volgens Nintendo is het een bewuste keuze om Mario automatisch te laten rennen, hierdoor is het spel geschikt om met één hand te spelen.

Super Mario Run
Super Mario RunCategorie: Games, Action, Arcade
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
iPad & iPhone  4+  215 MB DOWNLOAD GRATIS

Super Mario Run voor iPhone of iPad

Super Mario Run kun je gratis downloaden en uitproberen, maar voor de volledige versie moet je een eenmalige in-app aankoop verrichten van €9,99. Dit heeft direct een nadeel, hierdoor kun je de aankoop bijvoorbeeld niet delen met je gezinsleden via gezinsdeling. Ieder lid zal het volledige spel moeten unlocken. De aankoop is namelijk gekoppeld aan je account en kan niet teruggezet worden op een toestel met een ander account.

super mario run

Daarnaast is een internetverbinding verplicht om het spel te kunnen spelen. Dit is best opvallend, want het spel speel je in de meeste gevallen alleen. Je vrienden kun je wel uitdagen in de Toad Rally-modus en dan is het logisch dat je een internetverbinding nodig hebt.

Wat kun je verwachten van Super Mario Run

In de levels zitten verschillende elementen verwerkt, zo kun je door bepaalde acties (blokken verplaatsen) geheime onderdelen van een leven ontgrendelen. Ook kun je opzoek gaan naar verborgen gebieden door in de verschillende buizen en grotten te duiken. In principe blijf je door verschillende werelden lopen en ga je opzoek naar verschillende elementen en probeer je uiteindelijk tegenstanders te verslaan. In het spel kun je de vertrouwde werelden verwachten zoals wolk-landschappen, vliegende piratenschepen, lava, zandvlaktes en prachtige groene grasvelden.

Naast een avontuurmodus is er ook een Battle Run (Toad Rally-modus) aanwezig. Hierin neem je het op tegen andere spelers en probeer je zo snel mogelijk de eindstreep te halen. In deze versie zie je een 'spookversie' lopen, door deze voor te blijven weet je dat je op weg bent naar een betere tijd dan je tegenstander. Uiteraard kom je onderweg obstakels tegen die de overwinning in de weg kunnen zitten.

Lees ook: Handleiding, tips, informatie en meer voor Pokémon GOReacties


 • Senna

  16 december 2016 om 6:10

  10 euro voor extra level ? De arrogantie !!!

 • Jochen

  16 december 2016 om 9:45

  (nog) niet beschikbaar in de Belgische App-Store…

 • Wesley Fabry

  16 december 2016 om 9:46

  @jochen ook in de BE app store is deze beschikbaar.

 • Jochen

  16 december 2016 om 14:08

  Nu wel inderdaad 😀

 • Michel

  17 december 2016 om 9:44

  Ze geven aan op de site dat gezinsdelen mag, echter gaat het hier om een in-aankoop dus zou ik deze 4x moeten aanschaffen.

 • Afra

  1 januari 2017 om 19:45

  Diep triest dat er aangegeven wordt dat je kunt delen met gezinsleden.. en dat dat achteraf niet blijkt te kunnen omdat het een in-app aankoop betreft…Dikke Fail!!! Nu heb ik éen verdrietig kind want no way dat ik er 2 keer €9.99 voor ga betalen..
  Zeer misleidend!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!