20 mei 2012

Vijf handige iTunes tips

Exporteer je iTunes bibliotheek

In iTunes is het mogelijk om een export van je muziek-bibliotheek te maken en deze te importeren in Apple's applicatie Numbers of de Microsoft variant Excel. Je kunt de muziek bibliotheek te exporteren met behulp van een rechtermuisklik op de muziek-bibliotheek en de optie 'Exporteer…' te selecteren.

Vervolgens kun je in het dialoogvenster een gewenste structuur kiezen. Kies als structuur unicode-tekst en bewaar het bestand. Wanneer je het opgeslagen bestand in Numbers of Excel opent zal je een overzicht krijgen van je muziek bibliotheek inclusief alle extra informatie zoals: Datum van toevoeging, bestandsgrootte per nummer, enzovoorts.

Download snelheid bekijken

Wanneer je een item download uit de iTunes store kun je deze bekijken in het downloadvenster van iTunes. Deze vind je terug in de navigatiekolom onder de optie 'Downloads'. Standaard wordt er tijdens het downloaden de resterende tijd weergegeven van het downloadproces. Wanneer je op de vooruitgangsbalk klikt zal er nog een optie bijkomen, namelijk de snelheid van het downloaden per seconde.

Verlanglijst

Wanneer je in de iTunes Store zoekt naar leuke applicaties, muziek of films kom je vast wel iets tegen dat je graag wilt downloaden. Wanneer je saldo het niet toelaat om direct de applicatie of iets dergelijks aan te schaffen, dan kun je deze ook toevoegen aan de verlanglijst. Dat kan ook handig zijn als gebruik maakt van een openbaar netwerk of mobiel internet, op deze manier kun je toekomstige aankopen in de verlanglijst plaatsen.

Om een mediabestand in de verlanglijst te plaatsen klik je op het kleine driehoekje naast de prijsaanduiding en selecteer vervolgens de optie 'Voeg toe aan verlanglijst'. De verlanglijst kun je raadplegen op de thuispagina van de iTunes Store door rechts in de navigatiebalk op 'Verlanglijst' te klikken.

wishlist in itunes

Album compleet maken

Wanneer je regelmatig muziek nummers koopt in de iTunes Store kun je misschien ook interesse hebben om het volledige album aan te schaffen. Wanneer je één of meerdere nummer gekocht hebt van een album dan heb je recht op een 'korting' voor het volledige album. Je kunt het album zoeken in de iTunes Store, maar er is een snellere methode.

Via de thuispagina van de iTunes Store kun je rechts in de navigatiebalk de optie 'Maak mijn album compleet' klikken. In dit overzicht vind je alle albums waarvan je één of meerdere nummer als van hebt gekocht. In de omschrijving kun je het met 'korting' verkregen bedrag bekijken.

Beschadigde CD's importeren

Mocht je in het bezit zijn van een beschadigde cd en je wilt deze toch importeren in iTunes is het aan te raden om de importinstellingen van iTunes te wijzigen. iTunes heeft namelijk een foutcorrectie tot zijn beschikking wanneer er een beschadigde CD wordt geïmporteerd. Deze optie kun je inschakelen via: iTunes ▸ Voorkeuren… ▸ Algemeen ▸ Importinstellingen…
Activeer vervolgens de optie 'Gebruik foutcorrectie bij lezen audio-cd's'

Meer tips voor iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Laurens

  20 mei 2012 om 15:04

  Bedankt voor deze tips! Vooral die van de download snelheid.

 • Daniël

  24 mei 2012 om 0:13

  Is het ook mogelijk om een export te maken (hoeft niet perse Excel), waarbij je de thumbnails van de albumart kan meenemen? Net zoals de weergave op je iPad?

 • Jan vdP

  3 juni 2012 om 6:30

  Dat verlanglijstje zouden ze ook moeten toevoegen aan de Mac Appstore

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!