16 mei 2012

De iTunes store koppelingen aanpassen

Wanneer je in iTunes een nummer selecteert in de muziekbibliotheek of een playlist dan verschijnt er achter de titel, artiest, album en genre een Ping symbool of wanneer je deze hebt uitgeschakeld een blauw symbool met daarin een pijl. Wanneer je op dit symbool klikt verschijnt de naam, artiest, album en genre, door op een van deze items te klikken wordt de iTunes Music Store geopend en gezocht naar het geselecteerde item.

In plaats van te zoeken in de iTunes Music Store kun je ook zoeken in je eigen muziekbibliotheek. Hierdoor kun je eenvoudig filteren op titel, artiest, album en genre. Een erg handige optie als je bijvoorbeeld snel alle nummers van een bepaalde artiest wilt terugvinden in je eigen muziekcollectie.

Deze optie is echter niet terug te vinden in de iTunes voorkeuren, deze dien te activeren met behulp van OS X Terminal.

Sluit iTunes af en type het onderstaande commando in OS X Terminal:

defaults write com.apple.iTunes invertStoreLinks -bool YES

Start iTunes opnieuw en je zult merken dat de verwijzing 'Toon in iTunes Store' is gewijzigd in 'Toon in iTunes-bibliotheek'. Door nu een items te selecteren wordt gezocht in je eigen muziekcollectie.

Wil je de originele verwijzigingen naar de iTunes Store weer terug dan kun je gebruik maken van het volgende commando:

defaults write com.apple.iTunes invertStoreLinks -bool NO


Reacties


  • Maurits

    16 mei 2012 om 20:56

    Opzich handige/leuke tip, maar er zijn wel nadelen:

    – Het werkt alleen als de kolombrowser is ingeschakeld. Dus bij de mensen die normaal b.v. Cover Flow hebben aanstaan, dan wordt er automatisch overgeschakeld naar de kolombroswer.

    – Niet iedereen zal alle opties (Genres, Artiesten, Albums, Componisten en Groeperingen) aan hebben staan in de kolombroswer. Als er b.v. op artiest “A” wordt geklik, dan zal het principe alleen werken als in de kolombroswer er een vinkje staat voor “Artiesten”. Om een extra optie aan te vinken: rechter muisknop op de bovenste rij van de kolombrowser.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!