9 maart 2016

Zoeken met behulp van spraakcommando’s in de Google iOS app

google search 2015

Siri kun je een hoop vragen, maar het echte zoekwerk kun je beter aan Google overlaten. Met de Google app voor iOS kun je snel en eenvoudig zoeken op Google, maar ook de Google Now functie gebruiken.

Via de app kun je zoeken met behulp van tekst, maar ook met behulp van spraak. Zo kun je eenvoudig je zoekopdracht uitspreken en Google gaat ermee aan de slag. Eerder deze week heeft Google hier een functie aan toegevoegd, zo spreekt Google het beste zoekresultaat uit zodat het een beetje lijkt op 'Siri'.

Google is meer gericht op informatie, leuke en grappige uitspraken zoals bij Siri (klik hier) zal je niet snel tegenkomen. Hoe je deze functie kunt gebruiken lees je hieronder terug.

• Download en open de Google app
• Tik op de microfoon
• Spreek je zoekopdracht uit

spraakcommando's google

Google geeft onmiddellijk de resultaten weer en spreekt het beste resultaat voor je uit. Google kun je meer specifieke vragen stellen dan Siri, maar wordt niet altijd uitgesproken. Uiteraard vind Google altijd relevante resultaten.

Vragen die je bijvoorbeeld kunt stellen zijn: Hoe zeg je gemeentehuis in het Frans? Hoe is het weer vandaag? Hoeveel mensen wonen er in Nederland? Wie heeft Apple opgericht? Meer informatie en voorbeelden vind je hier terug in een nieuwsbericht van Google.

Google
GoogleCategorie: Utilities, Reference
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  205 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Google Now gebruiken op een iPhone, iPad of iPod TouchReacties


  • Maurice

    15 juli 2016 om 17:59

    Ik heb een iphone genomen om zo min mogelijk met Google te maken te hebben… Dus ik probeer deze SE Google “vrij” te houden. ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!