15 oktober 2010

Android Desktop Notifier voor OS X

Wanneer je de bezitter bent van een Android telefoon dan is er nu een handige en interessante OS X applicatie beschikbaar. Met de Android Desktop Notifier is het mogelijk om de meldingen die op je Android telefoon verschijnen ook te ontvangen op je Mac ontvangen.

De Android Desktop Notifier bestaat uit een Android applicatie die je op je telefoon installeert en een Mac OS X applicatie voor het ontvangen van de meldingen. De verbinding tussen je telefoon en Mac kan worden opgezet met behulp van een WiFi of Bluetooth verbinding, in de toekomst zal ook USB worden toegevoegd.

Via de voorkeuren van de applicatie kan worden ingesteld welke meldingen je wilt ontvangen op je Mac. Je hebt daarbij de keuze uit: ring, voicemail, SMS, MMS, batterij en applicatie meldingen Voor de weergave van de meldingen wordt gebruik gemaakt van Growl framework.

Naast het weergeven van meldingen is het ook mogelijk om automatisch scripts te starten, dit maakt de notifier een zeer krachtige applicatie. Om misbruik tegen te gaan is het mogelijk om de verbinding tussen je telefoon en Mac te beveiligen met een wachtwoord.

Android Desktop Notifier is een aanrader als je een Android telefoon bezit! Je kan de applicatie gratis downloaden op de onderstaande Google code pagina:

http://code.google.com/p/android-notifier-desktop/Reacties


 • Robert

  15 oktober 2010 om 8:54

  Jammer dat het geen push berichten zijn, nu moet je je telefoon aan je Mac verbinden voordat het werkt… Zou handig zijn als het over 3G werkt

 • Kees

  15 oktober 2010 om 9:03

  Dit bestaat al best wel lang, maar het is wel heel vet :). Helaas heeft het voor mij weinig nut omdat ik mijn HTC Desire toch naast m’n computer heb staan, maar het idee is wel cool. Je ziet meteen (zonder vertraging zelfs!) wie er belt of als je een SMSje hebt gekregen.

 • joris

  15 oktober 2010 om 9:42

  Heb je zoiets ook voor de iPhone?

 • dirkuijt

  15 oktober 2010 om 11:26

  Ik heb het andersom op mijn iPhone.
  Met Growl op mijn Mac, en Prowl op mijn iPhone, krijg ik bijvoorbeeld op mijn iPhone een melding zodra een download in Transmission klaar is, of mijn dropbox is gesynced.

  Erg handig.

  De Android oplossing hierboven is voor mij niet wenselijk; zit ik achter mijn pc, komt er een SMS binnen, die Henk die achter me staat ook kan lezen… liever niet…

  De techniek echter, is natuurlijk heerlijk!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!