12 maart 2015

iOS 8Apple brengt publieke beta iOS 8.3 uit (update)

iOS 8 logo

De beta's voor iOS waren tot nu toe alleen te downloaden voor iOS ontwikkelaars, maar vanaf vandaag kunnen ook 'gewone' iOS gebruikers de beta installeren op hun telefoon. Hiermee wilt Apple het testpubliek uitbreiden zodat bugs en overige problemen sneller opgespoord kunnen worden.

Vanaf nu kan iedereen de beta van iOS 8.3 installeren op een iPhone, iPad of iPod Touch en gebruik maken van de Nederlandstalige Siri.

Update 08:00uur: Het lijkt erop dat de publieke beta van iOS 8.3 alleen op uitnodiging is. Dit houdt in dat gebruikers die zich al hebben aangemeld voor het beta-programma van Apple een e-mail kunnen verwachten om iOS 8.3 te testen.

Er zijn ook een aantal gebruikers die de beta zonder uitnodiging hebben kunnen installeren. Geduld hebben is in dit geval de enige oplossing en je registreren voor het beta-programma mocht je dat nog niet gedaan hebben. Het kan goed zijn dat Apple slechts een beperkt aantal gebruikers toelaat om de beta te testen.

Je kunt je aanmelden voor het beta-programma via deze speciale AppleSeed-pagina. Het kan zijn dat je de beta voor iOS 8.3 nog niet kunt downloaden. Apple is momenteel deze versie aan het uitrollen, waarschijnlijk zal in de loop van de avond deze voor iedereen beschikbaar komen.

iosbeta8.3publiek

Ga naar deze webpagina en log in met je Apple ID, klik vervolgens bovenin op 'iOS beta'. Als eerste raad Apple je aan een reservekopie te maken via iTunes (niet via iCloud op je iDevice), archiveer deze backup zodat je hem altijd kunt gebruiken. Hoe je dit doet lees je hier terug op appletips. Na deze procedure dien je op je iDevice naar de AppleSeed-pagina te gaan om een profiel te installeren. Met dit profiel kun je de update uitvoeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update.

Let op! Over het algemeen zijn publieke beta's te gebruiken op een toestel voor dagelijks gebruik, echter blijft het een beta. Dit is niet zonder risico en kan resulteren in een volledige herinstallatie van je iPhone, iPad of iPod Touch! Wij van appletips raden je dan ook aan deze beta te installeren op de iDevice die je het 'minst belangrijk' is zoals een iPod Touch of iPad. Beta's kunnen traag zijn, bevatten vaak nog een groot aantal bugs en kunnen een negatief effect hebben op de batterijduur. Daarnaast is het mogelijk dat bepaalde apps problemen ondervinden.

Beta ongedaan maken

Dit kun je doen door je iPhone, iPad of iPod Touch te herstellen via iTunes en hierna de gearchiveerde reservekopie terug te zetten op je iDevice. Hoe je een iOS apparaat kunt herstellen lees je hier terug.

Lees ook: Test nu zelf de beta's van OS X Yosemite

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Joep Geurts

  12 maart 2015 om 21:32

  ik zie nog niks helaas alleen nog van de mac

 • Ronnie

  12 maart 2015 om 21:34

  Ik heb helaas precies hetzelfde

 • Leon

  12 maart 2015 om 21:45

  ik ook nog niets

 • Dimitry

  13 maart 2015 om 7:47

  Ik zie ook alleen maar OSX Yosemite maar niks van iOS, ik had me al aangemeld voor het beta programma …. Rest niet anders dan wachten tot vanavond voor Siri

 • Zoey Sandel

  13 maart 2015 om 7:59

  Helaas nu een avondje gewacht. Nog steeds geen BETA van 8.3 .
  Ik dacht dat gisteren de uitrol was .

 • Bjorn

  13 maart 2015 om 9:10

  helaas dus NIET voor iedereen

  http://www.nu.nl/mobiel/4009837/apple-brengt-openbare-beta-ios-83.html

 • Eric

  13 maart 2015 om 9:12

  Bjorn, je moet wel het artikel lezen, daar staat het duidelijk in de ‘update’.

 • Bjorn

  13 maart 2015 om 9:29

  Beste Eric,

  volgens mij staat er dit….

  ” Bètaprogramma

  Geïnteresseerden in testversies van nieuwe iOS-versies kunnen zich via de officiële website van Apple aanmelden voor het bètaprogramma. 8.3 is echter momenteel nog niet voor alle geregistreerde gebruikers te downloaden.”

 • Brandius

  13 maart 2015 om 10:08

  We moeten rustig afwachten.

 • Erwin

  13 maart 2015 om 13:00

  Ik krijg nog steeds alleen de beta te zien voor mijn Mac, niet voor iPhone

 • Zoey Sandel

  13 maart 2015 om 15:14

  De komst van Siri kwam ook laat in Nederland, nu de beta ook nog. Jeetje ’t zal wel met elkaar te maken hebben

 • Pieter Schillewaert

  13 maart 2015 om 23:09

  Ik heb de uitnodigingsmail gekregen, maar bij het volgen van de link kom ik op osx pagina terecht? Normaal?

 • karel-willem

  14 maart 2015 om 8:11

  Als je de beta na een dag nog niet te zien krijgt, krijg je hem helemaal niet meer te zien. Dan ben je gewoon out-of-luck.

  Er zijn echter genoeg plekken waar je de firmware van iOS 8.,3 beta 3 gewoon kunt downloaden. Bij het updaten wordt nergens om gevraagd, dat kan iedereen doen dus.

  Al onze iPhones en iPads zijn inmiddels voorzien van 8.3.

 • Willem

  22 maart 2015 om 12:28

  Je moet de link op je device openen, dus op je iphone of ipad, dan krijg je de update melding, deze update is ota.

  Succes

 • AN

  24 maart 2015 om 11:38

  Wie kan ons helpen?

  Mijn dochter heeft IOS 8 op haar iphone gezet maar krijgt geen berichten en telefoons meer binnen wat kunnen wij hier aan doen ? voordien werkte haar iphone5 perfect.

 • Bianca

  21 april 2015 om 15:42

  Wat een bagger update 8.3 iOS ! Wat heb ik der een spijt van . Ipad opeens zwart dan geen verbinding met internet. Dan is hij uit! En top hoor … Deze ipad heb ik 1.5 jaar nog nooit gezeur gehad … 18 uur 8.3 en kan wel huilen!

 • Yvonne

  8 juni 2015 om 12:35

  nou Bianca gefeliciteerd hier het zelfde wat een irritatie is dat spijt als haar op m’n hoofd gadver

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!