7 maart 2015

WATCHApple event ‘Spring Forward’, wat te verwachten?

Aanstaande maandag is het zover, een speciaal Apple evenement met als thema 'Spring Forward'. Dit duidt op het ezelsbruggetje dat Amerikanen gebruiken om de zomertijd te kunnen onthouden. Het is 100% zeker dat Apple het over de Apple Watch gaat hebben, maar wat kunnen we verwachten van de nieuwste Apple gadget?

De afgelopen weken zijn er al een hoop geruchten en feiten 'gelekt' over de Apple Watch. Een aantal van deze 'nieuwtjes' hebben we eerder al besproken in dit artikel.

De afgelopen week zijn er nog een aantal feiten en geruchten de wereld in gebracht. Zo heeft Tim Cook aan een medewerker van een Duitse Apple Store verteld dat de Apple Watch onder de douche gedragen kan worden. In deze woorden zei hij het niet precies, maar wel dat hij zelf de Apple Watch overal draagt, zelfs onder de douche. De Apple Watch zal helaas niet compleet waterdicht zijn, maar een regenbui en een korte val in het water zal het device vast overleven.

Nieuwsgierig? Maak nu al je persoonlijk Apple Watch met deze online tool

applewatch gold

Uit betrouwbare bronnen heeft de New York Times vernomen dat de Apple Watch een batterijsparende modus heeft. Hiermee kun je waarschijnlijk alleen de klok lezen, worden notificaties niet meer getoond, kun je geen Apps meer opstarten en wordt waarschijnlijk de verbinding met je iPhone tijdelijk verbroken.

Wat te verwachten?

Maandag kunnen we verwachten dat Apple een uitgebreide demo gaat geven van de Apple Watch. We gaan te weten komen hoe hij precies werkt, ontwikkelaars komen vast en zeker hun Apps voor de Apple Watch tonen en Apple zal de handigheid van het toestel uit de doeken doen. Ook zal iOS centraal gaan staan in combinatie met de Apple Watch, een demonstratie van de Apple Watch app op de iPhone zullen we vast en zeker te zien krijgen.

apple-watch-mickey

We hebben het nu al ongeveer 6 maanden over de Apple Watch, maar eigenlijk weten we bijzonder weinig. Tijdens de eerste presentatie van de Apple Watch kregen we maar een korte impressie van het gadget, de website verteld wel een aantal functies, maar waarschijnlijk nog niet alles. Apple zal maandag dus meer functies van de Apple Watch onthullen, de definitieve prijs voor alle modellen en de grootste vraag zal beantwoord worden; wanneer en waar is de Apple Watch te koop? Tim Cook heeft zelf meegedeeld dat de Apple Watch vanaf april te koop is, maar is dat voor alle landen?

Lees ook: Het is officieel! De slimme Apple Watch

Nieuwe Macs? iPad Pro?

Volgens de geruchten zou Apple werken aan een iPad Pro met 12inch scherm en 3.0 USB poort. Deze zal aanstaande maandag niet worden onthuld, maar pas dit najaar. Ook gaat al maanden het gerucht dat Apple druk bezig is met een nieuwe MacBook Air retina met een 12inch scherm. Volgens de geruchten zou Apple deze, samen met een update voor de bestaande MacBook Airs aankondigen op het aanstaande Apple Event.

macbookair12

Echter moeten jullie zich hier niet op voorbereiden, Apple heeft er baat bij alleen de focus te leggen op de Apple Watch. Denk eraan dat de Apple Watch een compleet nieuw product is dat alle aandacht verdient, het zou zonde zijn als de media het gaat hebben over een fantastisch nieuwe MacBook en niet over de Apple Watch. Apple zal veel informatie over de Apple Watch geven, uitgebreide demonstraties en waarschijnlijk iOS 8.2 uitbrengen.

Het Apple event start om 18 uur (in Amerika is het al zomertijd, bij ons pas eind deze maand, vandaar een uurtje eerder) en is live te volgen via deze webpagina of via de Apple TV. Hier op appletips lees je uiteraard alle details van het event.

Meer over Apple Watch kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!