20 februari 2015

WATCHApple Watch: Het laatste nieuws

Toen de Apple Watch werd voorgesteld beloofde Tim Cook dat de Apple Watch begin 2015 te koop zou zijn, ondertussen is de maand februari bijna voorbij en is de Apple Watch nog niet te koop. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers vorige maand heeft Tim Cook aangekondigd dat de Apple Watch vanaf April verkrijgbaar is. Wanneer precies en of het om een wereldwijde lancering zal gaan is nog niet bekend.

Ondertussen zijn er weer een hoop geruchten en feiten over de Apple Watch bekend gemaakt. Zo zal de Apple Watch waarschijnlijk alleen te koop zijn in de Apple Stores. Volgens de geruchten kan Apple ook de Apple Watch verkopen in speciale pop-up winkels en shop-in-shops (bijvoorbeeld media markt), APR’s zullen in dit geval dan buiten de boot vallen.

Lees ook: Handoff tussen Apple Watch en Mac: zo ziet het er echt uit

De Apple Watch eerder bewonderen? Galeries Lafayette, het beroemde warenhuis in Parijs, zal waarschijnlijk de Apple Watch binnenkort tentoonstellen. Momenteel hangen er witte doeken in het warenhuis waarachter ze druk aan het werk zijn. Uiteindelijk kunnen bezoekers hier de Apple Watch bekijken (wel achter glas).

Galerieswatch

Apple heeft de bestelling voor de Apple Watch al geplaatst bij de fabrikant, volgens The Wall Street Journal het zou gaan om een bestelling van meer dan 5 miljoen exemplaren. Uiteraard zijn er een hoop modellen beschikbaar, de helft van de eerste productie zullen vooral het goedkopere roestvrij stalen model zijn. De gouden editie zal in april beperkt verkocht worden. Desalniettemin zal hier in het tweede kwartaal van 2015 verandering in komen, dan worden er meer dan 1 miljoen exemplaren verwacht.

applewatch gold

Daarnaast weet The Wall Street Journal ook te melden dat op het laatste moment veel gezond­heids­fucnties uit de Apple Watch zijn gehaald. Dit omdat ze niet betrouwbaar bleken te zijn of technisch niet haalbaar. Zo waren er plannen om met de Apple Watch je bloeddruk te meten of je hart in de gaten te houden.

De sensoren bleken wel te werken, maar zijn niet bij iedereen even nauwkeurig. Mensen met een droge huid, behaarde armen of de strakheid van het horloge om je pols beïnvloedende de resultaten. Daarom heeft Apple besloten deze sensoren uit de eerste generatie Apple Watch te halen, waarschijnlijk kunnen we deze verwachten in de 2e generatie.

applewatch sport

De Apple Watch zal te koop zijn vanaf $ 349 en beschikbaar komen in drie uitvoeringen en twee groottes. Belangrijkste pluspunten is het saffierglas, drukgevoelig scherm, digitale kroon en een keuze uit veel verschillende bandjes. Meer informatie over de Apple Watch vind je hier terug.

Lees ook: Enkele redenen waarom de Apple Watch geen succes zal worden

Meer over Apple Watch kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!