11 september 2013

Apple lanceert naast iPhone 5C en iPhone 5S nog een aantal andere producten

imageOp 10 september was het dan eindelijk zover en werd de nieuwe generatie iPhone voorgesteld in Cupertino. Apple heeft de kleurrijke iPhone 5C en de iPhone 5S met Touch ID (vingerafdrukscanner) voorgesteld. Meer over de iPhone 5C lees je hier terug op appletips. Details over de nieuwe iPhone 5S lees je hier.

Naast de introductie van twee nieuwe iPhones heeft Apple ook de lanceerdatum voor iOS 7 bekend gemaakt. Deze zal op 18 september beschikbaar zijn voor iPhone 4 en hoger, iPad 2 en hoger, iPad mini en 5de generatie iPod Touch. De Golden Master is ondertussen beschikbaar voor ontwikkelaars. Hierin zijn de laatste bugs verholpen en is gebruiksklaar gemaakt voor de grote lancering. Nieuw in de GM zijn 27 beltonen, 12 meldtonen en verschillende nieuwe wallpapers.

Unknown

Wanneer je een nieuw iDevice aanschaft krijg je er vanaf nu een hoop gratis applicaties bij. Naast de standaard apps en applicaties zoals iBooks en Zoek Mijn iPhone kun je vanaf nu ook iMovie, iPhoto, Pages, Keynote en Numbers voor iOS gratis downloaden. Of je de apps ook in een later stadium gratis kunt downloaden is nog onbekend, momenteel dien je nog te betalen voor de apps.

De nieuwe iPhone 5S heeft naast champagne-goud nog een nieuwe kleur gekregen genaamd 'Space Grey' deze donker grijze variant is ter vervanging van de donker zwarte kleur. Apple heeft deze kleur nu al beschikbaar gesteld in de Online Apple Store. Zo kun je nu de iPod Touch, iPod Nano en iPod Shuffle in deze nieuwe kleur krijgen, verder is er niets veranderd aan de iPods.

image

Daarnaast heeft Apple zijn assortiment verder uitgebreid, zo is er een speciaal iPhone 5S Dock en iPhone 5C Dock uitgebracht. De prijs hiervoor bedraagt €29 en is ook compatible met de huidige iPhone 5. Het is momenteel nog niet duidelijk of ook de iPhone 5C deze Dock kan gebruiken. Wanneer je graag een extra lange lightning kabel wilt hebben is er goed nieuws, vanaf nu kun je namelijk een 2 meter variant kopen voor €29, klik hier om deze te bestellen.

image

Zoals we van Apple gewend zijn kunnen we de gehele keynote terugkijken. Het hele uur vol aankondigen, demonstraties en video's kun je op de website van Apple terugkijken. Daarnaast is deze ook beschikbaar in de Apple Events Podcast en op de Apple TV.


Reacties


  • richard

    12 september 2013 om 14:16

    iPhoto, iMovie, Keynote, Pages and Numbers are free on the App Store for qualifying iOS 7–compatible devices activated after 1 September 2013. See http://www.apple.com/nl/ios/whats-new/ for iOS 7–compatible devices. Downloading apps requires an Apple ID.

    Dit komt van de apple website af, dus als je je idevice na 1 september gekocht/geactiveerd heb krijg je iWork gratis.

Een reactie toevoegen: