15 augustus 2013

CloudCam: Foto’s automatisch uploaden naar Dropbox

cloudcamiconMet behulp van fotostream kun je eenvoudig al je gemaakte foto's met de iPhone, iPad of iPod Touch camera streamen naar je iCloud account. Op deze manier worden de foto's online bewaard in je iCloud en kun je deze raadplegen via je Apple apparaten zoals je iPad of Mac.

Ook al heeft dit geen invloed op je opslagruimte van je iCloud, toch zijn vele niet tevreden over de fotostream functie. Door het vele pushen en het lokaal bewaren van de foto's op bijvoorbeeld op je iPad schakelen vele deze optie uit. Voor deze kan CloudCam een oplossing bieden. De app werkt samen met Dropbox en Google Drive, En biedt je daarom een ideal manier om je gemaakte foto's online te bewaren. CloudCam is te vergelijken met de camera applicatie van je iDevice en is dus eenvoudig in gebruik.

cloudcam1

Download de applicatie en selecteer de eerste keer je gewenst opslag methode. Vervolgens kun je onmiddellijk foto's maken en deze worden onmiddellijk verstuurd naar je Dropbox of Google Drive. Standaard worden de foto's niet bewaard in je filmrol of geupload via het mobiele datanetwerk, maar via de instellingen kun je dit aanpassen. Wanneer je liever niet onmiddellijk de foto wilt laten uploaden naar de clouddienst kun je ervoor kiezen deze handmatig uploaden via de Queue.

cloudcam2

De applicatie is te downloaden in de iOS App Store en is compatibel met de iPhone en iPod Touch. Uiteraard kan de app ook geïnstalleerd worden op een iPad (mini), maar deze is hiervoor niet geoptimaliseerd.

UploadCam - Camera app for cloud services
UploadCam - Camera app for cloud servicesCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Bitwise Software SL
iPad & iPhone  4+  36 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  15 augustus 2013 om 11:38

  Voor iCloud zie ik een meerwaarde, maar de dropbox app is zelf toch al in staat om al je gemaakte foto’s gelijk te uploaden naar je account ?

 • Wesley Fabry

  15 augustus 2013 om 11:40

  Frank, dat klopt. Maar dit wordt pas gedaan wanneer je je iDevice aansluit op je Mac of via de Dropbox applicatie. Echter blijven de foto’s aanwezig in je filmrol. Met behulp van CloudCam wordt je filmrol ontzien en worden de foto’s onmiddellijk geplaatst in Dropbox of Google Drive.

 • Patrick

  15 augustus 2013 om 16:35

  Ik werd afgelopen zondag verzocht om mijn foto’s van het Prince concert van m’n iPhone af te halen. Gelukkig stonden ze al op m’n fotostream. Handige functie hoor!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!