13 december 2012

Cloudee: Fotostream voor je video’s

Fotostream is een handige functie waarmee het mogelijk is om al je gemaakte foto's op te slaan in iCloud en onmiddellijk raad te plegen op je andere iOS en OS X apparaten. Het woord fotostream zegt het al zelf, alleen je foto's worden bewaard in iCloud.

Helaas is er geen mogelijkheid om je video's hier te bewaren, jammer want bewegende beelden zeggen net iets meer dan een foto. Daar dachten de ontwikkelaars van de applicatie Cloudee ook aan. Deze gratis applicatie zorgt ervoor dat al je gemaakte video's worden bewaard in de Cloud. Het gaat hier wel niet om iCloud maar een eigen clouddienst van deze app.

Cloudee is te downloaden in de iOS App Store en is eenvoudig in gebruik, maak een account aan of log in met facebook en je kan onmiddellijk gebruikmaken van de service. Via de cameraknop kun je je filmrol raadplegen en onmiddellijk worden alle video's getoond. Met één druk op de knop kun je de video uploaden naar de cloudee-cloud. Dit doe je door op het pijltje omhoog te tappen in de video, voeg gegevens toe en maak evenuteel een album aan door op 'New collection' te tappen. Met behulp van een leuk effect wordt de video geupload.

Net zoals bij fotostream is het mogelijk een album (collection) te delen met vrienden. Dit doe je door via 'My videos' een album te openen en op de knop 'Not shared yet' te tappen. Selecteer hier één van je vrienden die ook gebruik maken van deze dienst. Wanneer je al een album deelt en nog een vriend wilt toevoegen kun je dit doen door op de knop 'Shared with' te tappen.

Wanneer je albums deelt met vrienden kun je ook push-notificaties ontvangen wanneer een vriend een nieuwe video heeft toegevoegd. Daarnaast kun je via het tabblad 'Activity' alle video's van je vrienden bekijken. Naast de iOS applicatie is het ook mogelijk deze dienst te gebruiken op je Mac en PC via de webpagina van Cloudee of de gratis tool te downloaden voor je Mac of PC.

Momenteel is de service nog in een beta-fase, goed voor ons want de opslag is onbeperkt, echter mogen de video's niet groter dan 500MB zijn. Wat het uiteindelijke opslaglimiet en/of prijzen zijn na de beta-fase is nog niet bekend. Zeker is wel dat er altijd een gratis-account beschikbaar zal blijven met misschien een beperking van uploads per dag.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • Mark

    13 december 2012 om 13:53

    Mijn oplossing is om te synchroniseren met dropbox. Foto’s en video’s worden direct gedownload in mijn dropbox-map wanneer ik de iPhone aan de iMac hang (kan ook via de dropbox-app op de iPhone). Daarna wordt volledig automatisch alle filmpjes naar de map video’s gekopieerd dmv Hazel, een applicatie op de Mac die op basis van bepaalde bestanden actie onderneemt. De laatste stap zal ook best met automator kunnen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!