10 november 2014

Een telefoonnummer verwijderen uit de iMessage database

Berichten iMessage icoon OS X

Niet iedereen blijft trouw aan zijn iPhone en er zijn een aantal gebruikers die hun toestel verkopen en een smartphone van een andere merk kopen. Heb je dan geen iPad of Mac dan kon het voorkomen dat iMessage nog steeds berichten op je nummer probeert af te leveren.

Dit bracht veel problemen met zich mee, want hierdoor werden berichten als iMessage gemarkeerd en kwamen SMS-berichten niet meer aan. Apple heeft de afgelopen maanden aan een oplossing gewerkt, waarbij het mogelijk is je telefoonnummer uit de iMessage-database van Apple te halen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Ga naar de webpagina: https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage/nl/nl
• Scroll naar beneden
• Vul bij 'Hebt u uw iPhone niet meer?' je telefoonnummer in

imessage afmelden

Druk vervolgens op de knop 'Verzend code', onmiddellijk krijg je een gratis SMS met de code die je moet invullen bij 'Bevestigingscode'. Bevestig het uitschrijven door op de knop 'Verzend' te klikken. Hierna is je telefoonnummer uit de iMessage database verwijderd en kan geen enkel bericht meer worden omgeleid naar iMessage.

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • A. Hoogeveen

  26 november 2014 om 9:40

  Hartelijk dank voor deze tip. Ik denk hiervan gebruik te gaan maken. Het is iig geen kwestie van ontrouw aan mn iphone. Ik was toen ik mijn iphone 4 kocht super tevreden. Snel, handig apparaatje!! Nu hij na de zoveelste update uiteindelijk zo traag is geworden dat t 5 minuten duurt voordat ik een WhatsApp kan beantwoorden denk ik toch ernstig over om een smartphone met wat minder ambities aan te schaffen. De vooruitstrevendheid van Apple is denk ik aan mij niet besteed. T gaat mij om bellen, mailen, WhatsApp, Skype, sms, navigatie, foto’s maken en dat alles werkte in t begin prima. Nu de technologie zo geavanceerd is geworden, dat mijn voorheen zo prettige iphoontje t niet meer bij kan benen, ga ik toch maar op zoek naar iets eenvoudigers en lijkt dit een zeer bruikbare tip.

 • Lucsax

  19 maart 2015 om 21:19

  Deze tip helpt mij niet verder. Ik wil nummers uit mijn adreslijst van iMessage verwijderen, omdat 1 contactpersoon meerdere nummers heeft gehad. Hoe doe je dat?

 • Iris

  16 december 2015 om 18:25

  Dit heeft mij niet zo veel geholpen. Ik heb namelijk mijn oude nummer niet meer in gebruik, dus ik zie ook geen berichten die naar dat nummer worden toegestuurd. Ik heb een nieuw nummer maar ik kan iMessage of FaceTime niet activeren omdat het andere nummer er dus nog staat. Hoe kan ik dit oplossen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!