20 juli 2017

iCloud-opslag betalen zonder creditcard

icloud icon retina nieuw

Standaard krijg je 5GB gratis iCloud-opslagruimte, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je reservekopieën, iCloud Drive of iCloud-fotobibliotheek. Al snel zal je merken dat 5GB weinig is als je alle opties wil activeren. Daarom kun je ervoor kiezen om de iCloud-opslag uit te breiden voor een klein vast bedrag per maand.

Het uitbreiden van je opslag kan via iOS of macOS, al snel zal je merken dat je een creditcard moet hebben om dit te kunnen doen. Dat is dan ook gelijk de meest gestelde vraag aan ons: is het mogelijk iCloud-opslag te betalen zonder creditcard? Ja dat kan, maar je moet wel alert blijven. Het is namelijk mogelijk de opslag uit te breiden met behulp van iTunes tegoed of PayPal.

iCloud opslag uitbreiden zonder creditcard

In diverse winkels, supermarkten en online kun je iTunes kaarten kopen met een bepaald bedrag. Zo kun je bijvoorbeeld een iTunes tegoed van €15 of €25 kopen en deze op je account storten. Je kunt dit bedrag dan gebruiken in de iTunes en App Store, maar ook andere Apple-diensten mee betalen. Zo kun je niet alleen je iCloud-opslag hiermee betalen, maar ook bijvoorbeeld Apple Music.

iCloud-opslag aanpassen

iTunes Kaarten zijn overal te koop en eenvoudig in te wisselen. Hoe je deze kunt inwisselen lees je hieronder terug. Zodra je jouw iTunes tegoed hebt aangevuld kun je jouw iCloud opslag uitbreiden. Volg hierdoor deze stappen op je iOS-apparaat of Mac. Let wel, je moet er zelf voor zorgen dat je iedere maand het gewenste bedrag op je iTunes account hebt staan, stel je hebt een iCloud-opslagabonnement afgesloten voor €0,99 dan moet je zelf ervoor zorgen dat je iedere maand minstens €0,99 op je iTunes account hebt staan. De dag dat het geld wordt 'afgeschreven' is gelijk aan de startdag van het abonnement, bijvoorbeeld iedere 12e van de maand.

iTunes cadeaukaarten inwisselen

Open de App Store applicatie op je iPhone en ga naar het tabblad 'Uitgelicht'. Scrol naar beneden en tik op 'Wissel in', vul vervolgens de code van de kaart handmatig in of gebruik de camera. Het geld wordt onmiddellijk toegevoegd aan je account. Vanaf iOS 11 kun je dit op een andere manier inwisselen. Open hiervoor de App Store app en tik bovenin op je avatar/foto. Kies vervolgens voor 'Wissel in'.

Op een computer kun je dit ook inwisselen met behulp van iTunes. Open de iTunes applicatie en klik in de navigatiebalk op 'Store'. In de rechterkolom vind je bij 'Direct naar' de optie 'Code inwisselen'. Klik hierop en vul de code handmatig in of gebruik de camera van je Mac of PC.

App Store aankopen betalen met behulp van PayPal

Sinds 12 juli is het ook mogelijk om je aankopen te betalen met behulp van PayPal. Ook je iCloud-opslag en Apple Music abonnement kun je hiermee betalen. Meer informatie hierover vind je hier terug.

Lees ook: Abonnementen op apps en diensten bekijken, wijzigen of opzeggenReacties


 • Ruud

  20 juli 2017 om 12:01

  Wat ik kwalijk vind van Apple is dat het niet uitmaakt of je enkel een iPhone koopt of de hele reeks, dus bv een Mac een iPad en een iPhone
  want je krijgt nog steeds maar 5 GB per/account en niet per/device.

  m.a.w een apple klant is goedkoper uit dan een hele goede apple klant, want deze moet snel extra betalen om opslagproblemen te voorkomen. of anders allemaal verschillende account namen nemen :-)

 • Edwin

  20 juli 2017 om 12:28

  IDeal mag ook toegevoegd worden vind ik

 • Patrick

  20 juli 2017 om 12:30

  @Ruud Niet omdat het moet, maar omdat Apple het kan.

  Apple weet toch wel dat haar klanten hiervan gebruik gaan maken. Net als met de steeds hogere prijsstelling voor de Apple producten. Mensen staan nog steeds in de rij om een veel te dure iPhone te kopen. Ook de MacBooks worden nog steeds verkocht ook al zijn ze veel te duur voor hetgeen je krijgt (vergeleken met Windows oplossingen). Maar goed. Apple producten zien er dan ook wel mooi uit. Al sla ik steeds vaker een model/modellen over omdat het gewoon veel te duur wordt. Ik koop die dingen niet om mijn buren te laten zien dat ik ze kan kopen, maar omdat het functioneel moet zijn!!! En dan kan je makkelijk een paar modellen overslaan.

 • Ad van Liempt

  20 juli 2017 om 14:23

  Pas op met Paypal. Mijn vrouw en ik hebben een family account waarvan ik hoofd ben. (vroeger hadden we twee accounts en twee creditcards)

  Toen ik mijn creditcard veranderde in paypal bleek na een dag dat mijn vrouw geen updates meer kon doen en haar creditcard nier meer geldig was. Na lang puzzelen weer terug van paypal naar creditcard en voila alles werkt weer…

 • Dennis

  21 juli 2017 om 15:40

  @Patrick Precies elk jaar de nieuwe Iphone of Ipad zo overdreven, dit is echt geld over de balk smijten terwijl het niet nodig is.
  Je kan makkelijk er een paar jaar mee doen, misschien eens batterij vervangen maar verder blijven ze prima.

 • Bijnens Guido

  7 augustus 2017 om 9:39

  Ik heb een IPhone 7 plus aangekocht maar na enkele dagen heb ik hem moeten laten ontgrendelen in Apple-winkel in Genk daar mijn verkoper in Maaseik dat niet kon(beweerde hij maar in Genk vonden ze dat onzin)Ik moet erbij zeggen dat de service in Genk zeer goed was maar spijtig genoeg koste me dat 25 euro.

 • Wesley Fabry

  7 augustus 2017 om 9:57

  Beetje vreemd verhaal Guido, wat was er aan de hand? Was de iPhone tweedehands? Je had gewoon Apple zelf kunnen contacteren en bovendien gratis ook. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Peter

  26 september 2017 om 18:39

  Zal best wel kloppen dat verhaal over ” geen creditcard nodig” maar als ik extra opslag wil kopen blijven ze maar vragen om een creditcard. Of ik doe iets fout natuurlijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!