27 maart 2016

iFunApple denkt aan het milieu en de toekomst

Renew Apple logo

Het is je misschien nog niet opgevallen maar Apple lijkt haar strategie lichtjes aan te passen en zich anders in de markt te plaatsen door hier en daar de aandacht te verleggen

Beginnend met het eerste onderwerp dat tijdens de afgelopen perspresentatie werd aangehaald. Recycling en mileu, niet direct een spannend onderwerp, maar natuurlijk wel ontzettend belangrijk.

Apple is hier al enige tijd mee bezig, zo is er bij ieder product op de website een tabel met de gebruikte materialen wordt aangegeven of deze opnieuw (her)gebruikt kunnen worden.

Recycling is niets meer dan onderdelen scheiden, maar door er een verhaal aan toe te voegen over een robot, die bovendien ook nog een eigen naam heeft, wordt het meteen een andere sfeer. Liam de robot krijgt een karakter en dat is alleen maar goed voor Apple.

Liam robot Apple

De robot haalt de onderdelen van de iPhone uit elkaar en recycleert deze. Door de robot een naam te geven is het meteen mogelijk om het toestel een emotie te geven en wordt de nadruk op recyclage alleen maar groter.

Voor veel Apple liefhebbers was de afgelopen pers-presentatie misschien saai en niet vernieuwend. Maar door aandacht te schenken aan het milieu wil Apple een duidelijk boodschap afgeven. Ga zuinig om met de aarde en haar grondstoffen, een onderwerp dat steeds belangrijker wordt.

Apple houdt rekening met het mileu en krijgt er ook nog eens mooi veel aandacht voor. Bovendien is het fijn om te weten dat de producten van Apple 'schoon' zijn, uit goede materialen worden vervaardigd en makkelijk te hergebruiken zijn.

Wil je meer te weten komen over Apple, milieu en recycling? Check dan deze pagina.Lees ook: Lever je oude iPhone in voor korting in de Apple Store


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!