23 maart 2013

Earth Hour: één uur het licht uit voor de aarde

earthhour190Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld 1 uur het licht uit. Met deze krachtige symbolische actie geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde en samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen.

Ook jij kan meedoen door vandaag om 20.30u het licht voor minstens één uur uit te schakelen. Uiteraard kun je ook vandaag de verlichting van je iDivice dimmen, dit doe je via Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond. Schuif de balk volledig naar links, hierdoor wordt je bewust van Earth Hour.

Earth Hour is wereldwijd dé grootste en snelst groeiende beweging die iedereen oproept deel uit te maken van die oplossing. Door mee te doen geef je samen met miljoenen anderen het signaal dat ook jij bijdraagt aan het doorgeven van een leefbare aarde. Zo bundelen we onze krachten en maken we samen een sterk statement aan consumenten, overheden en bedrijfsleven. Speciaal voor deze dag zijn er verschillende evenementen georganiseerd in Nederland. Klik hier om een volledige overzicht te bekijken.

earthhour

De opwarming van de aarde is een grote bedreiging voor de natuur én onszelf: poolkappen smelten, koraalriffen verbleken en natuurrampen door extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor. Het is nog niet te laat voor actie! De belangrijkste oplossing is om in 2050 voor 100% overgeschakeld te zijn op schone energie. Zo stoppen we de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas, waarbij schadelijke broeikasgassen vrijkomen. Deze vormen een dikke deken om de aarde waardoor het steeds warmer wordt.

Meer informatie over Earth Hour vind je hier terug op we webpagina van het WNF.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: