28 augustus 2017

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunMeer informatie bekend over de Apple Watch series 3

Dat we dit jaar een nieuwe iPhone mogen verwachten is geen geheim, maar naar verluidt gaat de Apple Watch ook vernieuwd worden. Eerst was er sprake van een compleet vernieuwd design, echter moeten we daar niet op rekenen. Volgens betrouwbare bronnen, waaronder Ming-Chi Kuo, zal het design van de Apple Watch gelijk blijven aan de eerdere generaties.

Verder kunnen we een Apple Watch verwachten met een eigen 4G internetverbinding met behulp van een geïntegreerde SIM en zullen de gezondheidsfuncties worden uitgebreid.

Nieuwe gezondheidsfuncties voor Apple Watch Series 3

Met de Watch wil Apple vooral zich richten op gezondheid en een accessoire voor de iPhone. Aannemelijk is dat Apple de gezondheidsfucnties van de Apple Watch gaat uitbreiden in de derde generatie. De beta van watchOS 4 kan al een schatting geven van de maximale zuurstofopname VO2 Max. Volgens de geruchten zou de Series 3 dit nauwkeuriger kunnen door het toevoegen van extra sensoren.

Daarnaast zou Tim Cook al gespot zijn met een nieuwe Watch met geïntegreerde glucosemeter. Daarmee kunnen diabetes hun bloedsuikerspiegel meten en in de gaten houden. Of deze nieuwe functie ook in de series 3 zal zitten is momenteel onbekend. Het toevoegen van gezondheidsfuncties gaat moeizaam, er worden namelijke strenge controles uitgevoerd door instanties die bovendien nog eens erg lang duren.

hartslag meten op een Apple Watch

Verder zou Apple de interesse hebben gewekt om slimme Apple Watch bandjes te ontwikkelen. Het zou dus kunnen dat Apple een horlogebandje met geïntegreerde glucosemeter op de markt gaat brengen. Op zich een slimmere zet want niet iedere Apple Watch gebruiker heeft behoefte aan een glucosemeter. Door gebruik te maken van slimme bandjes kan Apple veel meer mogelijkheden aanbieden, denk hierbij aan een extra batterij, nog meer sensoren en meer. Of deze bandjes er gaan komen is niet zeker, wellicht zullen ze ook alleen voor de series 3 beschikbaar komen.

Apple Watch met 4G

Verschillende analisten en bronnen, waaronder Ming-Chi Kuo, weten te melden dat de series 3 voorzien zal zijn van een interne Apple simkaart. Deze sim is geschikt om een mobiele internetverbinding tot stand te brengen. Je zal geen simkaart moeten plaatsen in de Watch, de Apple sim is namelijk een chip op het moederbord en kan door je provider geactiveerd worden. De grootste Amerikaanse providers zouden naar verluidt deze simkaart voor de Apple Watch gaan ondersteunen en vragen hier maandelijks een kleine vergoeding voor. Zo kun je jouw huidige bundel uitbreiden met smartwatch ondersteuning.

Volgens de geruchten zou de Apple Watch alleen 4G gaan ondersteunen, dit houdt in dat de Watch in deze gebieden zonder dekking niet gebruikt kan worden op het mobiele internet. Ming-Chi Kuo weet te melden dat de Series 3 beschikbaar zal komen in een 4G en niet 4G-uitvoering. Door het toevoegen van 4G kun je de Apple Watch altijd gebruiken en is een iPhone niet altijd vereist bij het gebruiken van apps en meer.

Overige verwachtingen

Aannemelijk is dat Apple de batterij gaat verbeteren en wellicht vergroten. Hierdoor zou de Apple Watch langer mee kunnen gaan, ook al is de batterijduur van de huidige generatie prima. Daarnaast zal de Watch een snellere processor bevatten en zijn er geruchten die wijzen op een vernieuwd scherm.

De Apple Watch Series 3 wordt wellicht volgende maand samen met de nieuwe generatie iPhone aangekondigd en komt later dit jaar beschikbaar.

Lees ook: Alles over de nieuwe opties en mogelijkheden in watchOS 4

Bronnen: macrumors en 9to5macReacties


 • Joost

  28 augustus 2017 om 16:45

  De huidige accu prima?
  Zou gewoon een dag of vijf mee moeten gaan op 1 lading.

 • Mondo

  28 augustus 2017 om 22:12

  Iets zegt mij dat je zelf geen Watch hebt, anders zou je weten dat tweeëneenhalve dag geen enkel probleem is. Opladen moet je uiteindelijk toch.

 • Stealth

  28 augustus 2017 om 23:45

  @Mondo: hier is zeker nog ruimte voor verbetering. Zelf beschikking over de AW-2, de Garmin Fenix 5 en de Polar V800. Die laatste 2 zijn echte sportwatches met een vleugje smartfunctionaliteit; binnen dit vergelijk is de AW-2 een smartwatch met een tikje sport en fitness.

  Hoe dan ook is je stelling over twee en een halve dag behoorlijk ‘randgevallig’ om er ook maar een snuifje zout bovenop te gooien qua extremen en vrije interpretatie. Ik denk als senior-IT-er duidelijk te kunen stellen dat geen enkele reputabele site/review, van eigen bodem, dan wel internationaal twee én een halve dag komt te onderschrijven. Je stelling raakt eveneens vanuit mijn eigen bevindingen bitter weinig kant noch wal, tenzij je het kleinood van alle smart-functionaliteit komt af te blocken, dan wel in een quasi continue spaarmodus zet. Hum … bovenal nuttig in dat laatste geval – dus laat de ‘geen enkel probleem is’ bij voorkeur even vlotjes achterwege – tenzij je er een snail-watch wil van maken ;)

  Dus ja, binnen het vergelijk met de 2 bovenstaande sportwatches met tot 14 dagen effectief, is de globaal aangenomen anderhalve dag autonomie voor de AW-2 (da’s een etmaal minder m’n beste – procentueel wel een erg groot verschil binnen deze) voor verbetering vatbaar dunk me.

  Oftewel, hoe je ‘Iets zegt mij dat je zelf geen Watch hebt, anders zou je weten dat tweeëneenhalve dag geen enkel probleem is’ wel een vreemd smaakje krijgt … :) Ik denk dat Joost hier wel een punt heeft en iets minder frequent op de lader net iets leuker zou zijn. Gelukkig besluit je wel met een geldig besluit: ‘Opladen moet je uiteindelijk toch’ :)

 • Stealth

  28 augustus 2017 om 23:56

  @Mondo: nog even een apart berichtje dat even tot nadenken stemt:
  Joost zijn wens is 5 (vijf) dagen autonomie. Mocht je nu nog stellen dat de Apple Watch Series 2 tot …10 dagen autonomie kan bewerkstelligen dan had je misschien een verhaal te pakken.

  Nu schiet je zelfs in de overdrijvende trap met 2,5 dagen op je teller de helft te kort binnen Joost zijn wens … bedankt voor de glimlach der onwetendheid :)

  Aan alle lezende oogparen: excuses voor de typos binnen mijn eerste epistel.

 • Mondo

  29 augustus 2017 om 17:39

  Wel, ik heb mijn AppleWatch gisterenmiddag van de lader gehaald en nu staat ie nog op 65%. Vanavond heeft ie rond de 50% waardoor hij morgenavond pas aan de lader moet.
  Ik heb dat ding ondertussen gebruikt om mijn bankrekening te checken, een stuk of dertig berichten via voice-command te sturen, Siri om een vijftal herinneringen te zetten en ondertussen heb ik een stuk of drie pushmeldingen gehad van SongKick.
  Mijn Watch is 10 maanden oud en wordt elke dag gebruikt.
  Hey Siri is geactiveerd.
  Helderheid staat op het minste omdat ik dat helder genoeg vind.
  ’s Nachts gaat ie wel van mijn pols en op vliegtuigstand. Dat bespaart uiteraard batterij.

  Er is maar één verbetering wat betreft batterij: een horloge die je niet op moet laden.
  Voor de rest maakt het mij niet uit of ik dat ding om de vijf dagen op moet laden of om de twee dagen.

  Garmin Fenix 5: ziet eruit als een G-Shock uit de jaren 80 en de autonomie gaat omlaag naar 24 uur als je GPS aanzet.
  Voor de rest kan een AppleWatch net hetzelfde terwijl die Garmin €100 duurder is.
  Die Polar V800 is niet eens een SmartWatch.

 • Mondo

  29 augustus 2017 om 19:11

  En of Joost een AppleWatch heeft dat kan alleen Joost weten natuurlijk :).

 • Stealth

  31 augustus 2017 om 3:13

  @Mondo: ik vrees dat je een Garmin Fenix 5 op het sportieve vlak niet bepaald met een Apple Watch kan vergelijken (daarom dat ik ze beide draag). Laten we stellen dat de Fenix 5 eerder een olympische sportwatch is (in principe de beste ooit tot op heden – al dienen er nog wel enkele FW-updates te volgen om de puntjes op de ‘i’ te krijgen) en dat dit qua sportmetingen een domein is waar de Apple Watch nog flink wat boterhammetjes zal voor dienen te eten. Ook met de AW3 en watchOS 4 komen ze nog lang niet in de buurt (enig idee wat dat ding allemaal meten kan? :) – andermaal: daar omvat de AW slecht een fractie van. Een Polar V800 is ook een (oudgediende) topper, met inmiddels wel echt een pensioengerechtigde leeftijd, maar -ondanks dat de opvolger pas in het najaar zal volgen, kan ook hier qua accurate sportmetingen een AW nog niet echt aan tippen. Ik zie een Usain Bolt overigens nog niet met een AW lopen (letterlijk), maar een Fenix 5 of Polar V800 zijn voor dit soort topsporters wel het mannetje. De V800 is, zoals ik schreef inderdaad geen smartwatch, maar heeft door de knappe support van Polar (hulde) doorheen de tijd via FW-updates toch een tikje smartnotifications gekregen. Concreet: Apple werkt gestaag aan meer fitness/health-tracking en meting, maar ‘Iets zegt mij dat je zelf geen Fenix 5 hebt’ ;))

  Qua smart kan er anderzijds niets helemaal tippen aan de AW :)

  Oh, en zoveel mensen, zoveel smaken en geuren en kleuren. Maar een Fenix 5 vergelijken met een G-Shock? :) Ik kan je, samen met menig drager ervan, wel vertellen dat het een watch is die best geraffineerd oogt en voelt – toch nog wat stijlvoller dan zijn voorganger F3. Heeft ook qua materiaal weinig omhanden met de plastic fantastic ogende G-Shocks ;)

  In elk geval: veel plezier met je AW. Mogelijk heeft Tim Cook himself de batterij van je watch gezegend heeft bij maanlicht, want 2,5 dagen autonomie mag je terecht koesteren. Ik denk dat weinigen het kunnen evenaren :)

  Tip: installeer Heartwatch en Autosleep op je AW, draag hem ’s nachts ook en je krijgt meteen een stukje meer inzicht. Beide apps zijn absolute aanraders voor elke AW-drager! Ze zijn de kleine aanschapprijs zeker waard en wat accuraatheid betreft, je kan ‘ochtends zo uitlezen (mits visueel erg uitgebreide info!) wanneer je ’s nachts uit je bed moest voor een sanitaire stop en na hoe lang je nadien, terug in bed, opnieuw de (diepe) slaap te pakken had :)

 • Mondo

  31 augustus 2017 om 10:00

  Merci voor de tips. Ik ga die apps zeker eens proberen.

  Groetjes

 • Stealth

  31 augustus 2017 om 11:04

  Prima Mondo! Je zal (hopelijk) aangenaam verrast zijn met de mogelijkheden om inzicht te verwerven in hartslag-en slaaptracing met dit duo! Succes!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!