1 september 2017

Krijgt de iPhone 8 deze 8 bijzondere nieuwe functies en opties?

Apple zal deze maand de nieuwe iPhone 8 uitbrengen. Steeds meer iPhone 8 geruchten komen naar buiten. Tijd om acht functies te bespreken die de nieuwe iPhone misschien wel krijgt. Goed om te weten: deze functies zijn nog niet bevestigd door Apple. Het kan nog alle kanten op!

Randloos ontwerp met Super Amoled-scherm

De iPhone onderging de afgelopen tien jaar een aantal gedaanteverwisselingen, toch zijn de eerste en laatste iPhone duidelijk familie van elkaar. Het uiterlijk van de iPhone 8 daarentegen is volgens uitgelekte foto's radicaal anders.

Uitgelekte foto's van Twitteraar @evleaks wijzen erop dat de smartphone een nagenoeg randloos ontwerp krijgt. Hierbij loopt het scherm bijna door tot de randen van het toestel. Ook zou Apple een andere schermtechnologie gebruiken: Super Amoled in de plaats van LCD. Het scherm wordt hierdoor waarschijnlijk helderder, kleurrijker en is zwart ook echt zwart.

iPhone 8 met uitsnede scherm

FaceTime-camera met gezichtsherkenning

Het randloze ontwerp brengt voor Apple een dilemma met zich mee. Want waar moet de thuisknop met vingerafdruksensor nu naartoe? De kans bestaat dat deze button naar de achterkant verplaatst. Toch wijzen de meeste geruchten erop dat de vingerafdruksensor verdwijnt. Ontgrendelen zou voortaan kunnen door middel van geavanceerde gezichtsherkenning en de FaceTime-camera. Apple heeft hiervoor een nieuwe 3D-camera ontwikkeld die diepte en de kleinste details kan zien, zelfs in het donker.

Augmented Reality-mogelijkheden

Deze 3D-camera wordt een van dé beste iPhone 8 specs. De camera heeft twee lenzen en zowel aan de voor- als achterkant van de telefoon komt zo'n camera te zitten. Ter vergelijking: de iPhone 7 heeft geen enkele camera met een dubbele lens en de iPhone 7 Plus alleen aan de achterkant. De camera's hebben trouwens meer in hun mars dan alleen gezichtsherkenning. Waarschijnlijk ondersteunen ze ook Augmented Reality, meldt MacRumors. Dit is een mix van Virtual Reality met de echte werkelijkheid. De iPhone 8 kan je straks bijvoorbeeld de naam van het gebouw vertellen waarop jij de 3D-camera richt.

Draadloos opladen

Sommige telefoons van andere fabrikanten kunnen het al: draadloos opladen. De batterij wordt dan opgeladen zonder dat je een kabeltje nodig hebt. Meerdere geruchten wijzen erop dat de iPhone 8 Apple's eerste smartphone wordt die óók deze mogelijkheid heeft. Zoeken naar het kabeltje is dan niet meer nodig. De iPhone 7s zou naar verluidt ook draadloos kunnen opladen.

Glazen achterkant en verkrijgbaar in drie kleuren

Voortbordurend op het draadloos opladen zal de iPhone 8 een glazen achterkant krijgen. Dit om het draadloos opladen mogelijk te maken. Daarnaast zou de iPhone verkrijgbaar zijn drie kleuren: zwart, zilver en koper.

iPhone 8 dummy

Meer energiebesparende mogelijkheden voor de iPhone 8

De batterij van je smartphone; soms is 'ie sneller leeg dan je dag voorbij gaat. iPhones hebben al een goede batterijbesparende modus. In iOS 11 wordt deze functie nog wat uitgebreider. Zo stopt het automatisch uploaden van bestanden via wifi naar de cloud als je batterij bijna leeg is. De iPhone 8 'hervat' dan zijn werkzaamheden zodra 'ie aan de lader ligt. Alles om het maximale uit de batterij te halen. De iPhone 8 gaat naar verluidt een betere batterij krijgen die bovendien nog energiezuiniger is.

Uitgebreider bedieningspaneel

De nieuwe iPhone draait, geheel in lijn met de Apple-traditie, zo goed als zeker op de nieuwste iOS-versie. Apple werkt momenteel nog druk aan iOS 11, maar app-ontwikkelaars en publieke beta-testers hebben al toegang tot deze versie. Dit geeft ons een mooi kijkje in nieuwe softwarefeatures voor de iPhone 8. Zo krijgt de telefoon een uitgebreider bedieningspaneel. Dit scherm zie je als je van onder het scherm naar boven veegt.

Je kunt hier straks sowieso vijftien kleine apps openen, zoals je wekker of Rekenmachine-app. Het is aan jou welke snelkoppelingen je meteen wilt zien. Door het verdwijnen van de thuisknop kan je straks op een iPhone 8 wellicht op een andere manier de appkiezer openen. In iOS 11 zijn namelijke video's terug gevonden die erop wijzen dat het omhoog vegen niet alleen het bedieningspaneel opent, maar ook de appkiezer.

Bedieningspaneel in iOS 11

Meer meldingen in het notificatiecentrum

Apple neemt het notificatiecentrum van de iPhone in iOS 11 ook op de schop. Sterker nog: het wordt samengevoegd met het vergrendelscherm. Dit is dus het eerste dat je ziet als je jouw telefoon erbij pakt. Je opent zo bijvoorbeeld meteen het nieuwe WhatsApp-berichtje in de groeps-app van je vrienden. Dit ontwerp is natuurlijk o.w.v. de nieuwe iPhone in het leven geroepen.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe iPhones? Schrijf je dan bij KPN in voor de nieuwsbrief. Daar vind je ook het laatste nieuws over de nieuwe smartphones van Apple. Ook als je de eerste wilt zijn met een nieuwe iPhone 8 telefoon, schrijf je in!


Reacties


 • Jeroen

  1 september 2017 om 17:11

  Hoe gaat gezichts herkenning werken in het donker als je je telefoon wilt ontgrendelen? Laat staan dat ik er anders uit zie in de nacht 😂

 • Wesley Fabry

  1 september 2017 om 18:40

  @jeroen infrarood 😉

 • Nick Seamore

  2 september 2017 om 9:18

  Als je ’s nachts in een weerwolf veranderd heb je wel een probleem anders no problem🤣.

 • Rob In der Maur

  2 september 2017 om 19:16

  Gaat er ook een always on screen mode komen nu AMOLED schermen gaan worden gebruikt? Dat is een feature die ik altijd waardeerde van Windows/Lumia en Nokia N9 telefoons.

 • Wesley Fabry

  2 september 2017 om 19:29

  Daar is niet over bekend, maar vermoed van niet. Je bedoeld eigenlijk een scherm dat altijd aan is, maar toch vergrendeld?

 • Rob In der Maur

  2 september 2017 om 19:50

  Ja ongeveer. Scherm laat dan bijv klok zien en notificaties. In Windows phone heet dat Glance. Handig want je hoeft alleen naar op je telefoon te kijken om te weten of er een nieuwe iMessage is bijv.

  http://www.digitalcitizen.life/how-use-configure-glance-screen-windows-phone-lumias

 • Wesley Fabry

  2 september 2017 om 19:52

  Oke, top. Inderdaad een mooie optie, maar denk dat Apple het liever bij “raise to awake” houdt. Gelijke functie en energiezuiniger. https://www.appletips.nl/automatisch-scherm-activeren-optillen/

 • Rob In der Maur

  2 september 2017 om 21:26

  Jammer, een AMOLED scherm is hier juist super geschikt voor. Zo’n always on screen heeft bij AMOLED haast geen energie nodig. Misschien nog wel minder dan het volle scherm activeren bij een ‘raise to awake’.

Een reactie toevoegen: