20 maart 2017

iOS 11iOS 11-concept toont gelijkenissen met watchOS

Niet alleen bestaat de iPhone in 2017 10 jaar, ook iOS blaast 10 kaarsjes uit. In de loop der jaren is er vrij weinig veranderd aan de indeling van de iPhone en iPad-software.

Sinds iOS 7 heeft de software wel een enorme metamorfose ondergaan en is deze minimalistischer geworden. De schaduwen waren verleden tijd en alles ziet er strakker, en vooral witter uit. Tijd voor verandering dacht Ran Avni, hij heeft namelijk een concept gemaakt voor ConceptsiPhone waarbij niets bij het oude blijft.

ios 11-concept met ronde apps en mappen

iOS 11-concept geïnspireerd door watchOS

In onderstaande video kun je het concept bekijken van Ran, deze toont opvallend veel gelijkenissen met watchOS. Zo zijn de applicaties en mappen nu cirkels en wordt alles rond weergegeven. Of Apple daadwerkelijke dit ooit gaat uitvoeren is nog maar te vraag. Er wordt namelijk een hoop ruimte niet benut. Toch is het zeker de moeite waard om het concept eens te bekijken en bevat deze interessante onderdelen.

Lees ook: Conceptvideo toont iPhone 8 met glazen behuizing en draadloos opladen


Reacties


 • RT

  20 januari 2017 om 15:14

  Dromen is altijd goed ;)
  Uiteindelijk wordt het gewoon een iPhone 7s die uitkomt dit jaar zoals gewoonlijk :)

 • Digilike

  20 maart 2017 om 18:50

  Hopelijk wordt dit niet het uiteindelijke ontwerp. Wat een onhandige menustructuur vind ik die WatchOS opzet. iOS moet niet die kant op gaan.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!