9 januari 2017

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunDe iPhone bestaat vandaag 10 jaar!

Originele iPhone eerste 1e generatie

Hieperdepiep, hoera! Vandaag bestaat de iPhone precies 10 jaar. Misschien weet je het nog als de dag van gisteren, of ben je het compleet vergeten. Tien jaar geleden hadden de telefoons nog een toetsenbord, kon je ze openklappen en had je slechts een scherm.

Op 9 januari 2007 heeft Apple de mobiele telefoon voorgoed veranderd. De eerste smartphone zonder toetsenbord, maar met groot touchscreen. Aan Steve Jobs de eer de iPhone te introduceren met de woorden: "An iPod, a phone, an internet communicator. An iPod, a phone, are you getting it…. these are NOT three separate devices!".

Het was overigens niet de eerste telefoon die Apple op de markt bracht, in 2005 brachten ze samen met Motorola de iTunes Phone (video) uit. Een traditionele telefoon waarop je jouw iTunes bibliotheek kon gebruiken. Leuk, maar totaal niet vooruitstrevend, dat maakte ze gelukkig 10 jaar geleden helemaal goed.

De eerste generatie iPhone

Klaar voor de toekomst

De iPhone was klaar voor de toekomst, volgens Steve Jobs liep Apple met deze telefoon minimaal vijf jaar vooruit. Het multi-touch scherm en de aanpasbare interface was destijds nog nooit eerder toegepast. Met de kennis van nu heeft de iPhone de hele telefoon-industrie veranderd. Gedurende de jaren is Apple trouw gebleven aan het originele concept. De iPhones zijn misschien wel groter, dunner en spectaculairder geworden, de basis is nog steeds iPhone.

Introductie van de eerste iPhone

De iPhone was nog niet gelijk te koop op 9 januari 2007, dat volgde pas later op 29 juni 2007. De introductie was een succes en de internationale pers was verbaasd. Dat zo iets kon werken, het was een wonder. Uiteraard waren en mensen die niet in de iPhone geloofde, maar we weten ondertussen allemaal dat die er flink naast zaten. Hieronder kun je de gehele introductie herbeleven.

Enkele leuke video's, weetjes en feitjes over de eerste iPhone

iPhone 7 vergeleken met de originele iPhone (1e generatie)
Enkele leuke feiten over de eerste generatie iPhoneReacties


  • Theo De Man

    12 juni 2017 om 15:22

    Toen de ifhone uitkwam in Amerika ben ik hem gaan halen en op een eenvoudige manier werd die gesimloc. En kan toen een abonnement bij T Mobiel nemen onberkt internet. Betaalde voor internet en bellen €7,50 per maand.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!