6 september 2017

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFuniPhone 8 krijgt waarschijnlijk helemaal geen thuisknop meer

Of het nu iPhone 8, iPhone Edition, iPhone Pro of iPhone X wordt, op 12 september zal Apple de nieuwste generatie iPhone gaan aankondigen met een compleet vernieuwd design. Tot nu toe blijven de feiten en geruchten wijzen op drie nieuwe iPhones, de huidige modellen voorzien van een grondige update en een iPhone met een nagenoeg randloos 5,8-inch scherm.

De nieuwe iPhone, die we voor het gemak voorlopig nog iPhone 8 noemen, zou eerst een virtuele thuisknop krijgen. Echter wijzigen er verschillende betrouwbare bronnen op, waaronder Bloomberg, dat de thuisknop in zijn geheel gaat verdwijnen en zo gek is dat eigenlijk niet. Omdat het scherm de volledige voorkant van het toestel bedekt zou er geen plaats meer zijn voor een thuisknop, bovendien is de functionaliteit overbodig.

Waarschijnlijk geen thuisknop en Touch ID voor iPhone 8

Volgens de geruchten zou de iPhone 8 geen Touch ID meer hebben, gezichtsherkenning zou deze functionaliteit volledig overnemen. Wat er dan voor de thuisknop overblijft is het afsluiten van apps, appkiezer openen, ontgrendelen en activeren van toegankelijkheidsopties. Deze laatste opties kan Apple eventueel ook koppelen aan een andere fysieke knop (aan/uit of volume).

iphone 8 thuisknop en dock

Bloomberg zou foto's van de nieuwe iPhone hebben gezien die een speciale versie van iOS 11 draait. De foto's zouden een zevend Dock tonen en een vernieuwde appkiezer, beide zijn te vergelijken met de nieuwe interface voor de iPad in iOS 11. Het Dock is standaard te zien op het beginscherm, wanneer een app geopend is kun je het Dock raadplegen door snel vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Wanneer je langzaam omhoog veegt wordt de appkiezer en bedieningspaneel geopend.

Volgens Bloomberg ziet de appkiezer straks op een iPhone 8 er anders uit. Dit zouden 'kaarten' worden met een voorvertoning van de openstaande applicaties met aan de rechterkant het bedieningspaneel, precies zoals op de iOS 11 versie voor de iPad. In onderstaande tweet kun je een (concept) voorbeeld zien, de apps overlappen elkaar dus niet meer. Het ontgrendelen van de iPhone 8 zal straks gebeuren aan de hand van een veegbeweging omhoog.


Echter blijft dan nog de vraag, hoe kun je straks dan een app afsluiten? Dit is iets waar bronnen het niet over eens zijn en zelfs geen voorbeeld kunnen geven. Wellicht kun je dit straks met een veegbeweging doen of komt er een sluitmogelijkheid te voorschijn wanneer je het Dock activeert.

Nieuwe iPhones worden 22 september verwacht

De nieuwe iPhones worden tijdens een speciaal event op 12 september voorgesteld, de verwachte verkoopdatum is dan 22 september. Apple zou 3 modellen op de markt gaan brengen, wellicht gaan ze de iPhone 7s overslaan en krijgt deze de naam iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De iPhone met 5,8-inch scherm gaat waarschijnlijk Edition heten.

Voor de nieuwe iPhone met 5,8-inch scherm moet je wel diep in de buidel moeten tasten, de prijs van het instapmodel zou ongeveer €1149 bedragen. De iPhone 8 (4,7-inch) wordt vermoedelijk €799 en het plus model (5,5-inch) vanaf €969. De prijzen gaan dus behoorlijk toenemen, maar een iPhone 7 of iPhone 6s kopen kan natuurlijk ook, deze worden dan nog goedkoper aangeboden.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe iPhones? Schrijf je dan bij KPN in voor de nieuwsbrief. Daar vind je ook het laatste nieuws over de nieuwe smartphones van Apple. Ook als je de eerste wilt zijn met een nieuwe iPhone 8 telefoon, schrijf je in!Reacties


  • Jeroen

    6 september 2017 om 20:55

    En hoe werkt dit dan. Zijn er mensen met iets meer dan lts zwakstroom. Aangezien ios11 als beta draait op iPhone 5S en verder wat en hoe scheidt dit met de niet home button? Als het een andere fysieke knop zou zijn wat kan, maar niemand die dat kan in ios11??? Het kan allemaal maar als het een andere knop is dan zou deze OS feature ook op 5S en verder al moeten werken lijkt mij. Maar niks is zeker op deze aarde. Aan de andere kant werd wel tijd voor iets echts nieuws aan Apple zijde

  • Wesley Fabry

    6 september 2017 om 21:07

    @jeroen iOS bevat een hoop functies die per apparaat geacticeerd kunnen worden. Mooi voorbeeld: 3D Touch alleen beschikbaar op iPhone 6S en 7, andere iOS apparaten niet. De thuisknop blijft dus gewoon werken op alle andere apparaten.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!