19 september 2010

In slaap vallen met je iPhone / iPod Touch

Wanneer je wel eens met muziek op je iPhone of iPod Touch in slaap valt dan weet je dat de muziek pas stopt op het moment dat de actieve playlist volledig is afgespeeld.

Op een bepaald moment wordt je wakker en dan hoor je ergens muziek uit de headset klinken. Met één oog half open en de ander nog gesloten wordt het dan zoeken in het donker naar je iPhone om de muziek uit te schakelen. Erg lastig allemaal!

Waarschijnlijk heeft een Apple engineer het zelfde probleem gehad en is hiervoor een oplossing in de iPhone en iPod Touch ingebouwd. Deze oplossing zit verborgen in de standaard klok app van iOS.

Open de klok app en selecteer Timer, zet de timer op 1 uur of je eigen gewenste tijd. Tap daarna op de knop ‘Als timer eindigt’. In de lijst van alarm geluiden die nu verschijnt heb je de mogelijkheid om ‘Sluimer iPod’ als optie te selecteren. Je vindt deze optie helemaal bovenaan de lijst terug. Activeer hierna de timer met de knop ‘Stel in’.

Start nu je favoriete slaapliedjes, relax en val lekker in slaap. Je iPhone of iPod Touch valt na een tijdje ook vanzelf inslaap. Trustuh!Reacties


 • Daniel

  19 september 2010 om 9:24

  `Standaard klok app van iOS` Kun je misschien veranderen naar iPhone/Touch want iOS iPad mist sommige standaard apps zoals de klok app :(

 • Jerry

  19 september 2010 om 10:27

  Werkt lekker die sluimerstand.

 • Tim

  19 september 2010 om 12:52

  Grappig, daar had ik zelf niet aan gedacht.

 • max

  19 september 2010 om 13:35

  Dit zit al twee jaar standaard in de iPhone vanaf toen de eerste iPhone 3g hier uitkwam. misschien zelfs al wel in iOS 1.

  Maar goed handig om te melden blijkbaar is niet iedereen zich hier van bewust.

  Wat nog mooier was is dat dit blijkbaar ook met andere apps werkte, zoals last.fm, radio1, 3voor12.. maar sinds iOS4 stopt de muziek wel maar gaat ook direct weer aan.

 • Rob

  19 september 2010 om 15:47

  Een fijne tip, dit. Daar ga ik zeker gebruik van maken. :)

 • Kevin

  19 september 2010 om 16:56

  Al sinds de aanschaf van mn 3g opzoek geweest naar deze functie, bedankt!

 • Waut

  23 september 2010 om 22:20

  Ja en in de Ipod Classic is dit ook ingebouwd. Je kan dit vinden onder Extra’s > Herinneringen > Timer Sluimer
  Dit heb ik al vaak benuttigd en ben daar zeer dankbaar voor ^^

 • Ronald

  2 oktober 2010 om 23:32

  He, ik heb een handig kussen gevonden om muziek in bed te luisteren. Geen onhandige koptelefoon op je kop, maar een lekker kussen. Heerlijk in slaap vallen met muziek.

  Ik heb een linkje toegevoegd; http://www.odeco.nl/products/Muziekkussen-.html

 • radbag

  27 november 2014 om 5:16

  Wat een goede tip. Ik zie dat dit al langer bestaat, maar ontdek het nu pas :S ik gebruik tegenwoordig een muziekkussen met ingebouwde luidspreker en bluetooth verbinding. Op deze manier heeft niemand last van mijn muziek als ’s avonds naar mijn muziek luister in bed.

 • Yous

  29 november 2015 om 19:46

  Goud waard, deze tip. Heb al 5 weken ernstige slapeloosheid, pillen helpen niet meer maar op deze manier is de oneindig lijkende nacht beter door te komen!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!