15 januari 2012

IntoNow: Shazam voor TV series

IntoNow is een nog niet heel bekende app voor de Belgische en Nederlandse iDevice gebruikers, dit omdat de app (helaas) alleen in de US Appstore te verkrijgen is. Persoonlijk heb ik deze applicatie nog niet veel onder de aandacht zien komen, tijd om daar verandering in te brengen.

Shazam en Soundhound is een bekende en veel gebruikte iDevice app, waarmee je een muzieknummer dat je hoort via de radio of dergelijke kunt herkennen. IntoNow gebruikt exact hetzelfde principe maar dan voor speciaal voor TV series, je zal er dus geen muziek mee herkennen maar wel welke serie er momenteel op de TV te zien is. Naast de titel van de serie krijg je ook informatie te zien zoals het seizoen, aflevering (episode) en extra informatie over de cast.

Zoals eerder vermeld is de app alleen beschikbaar in de US Appstore, de database met programma's is dus ook voor het grootste gedeelte gevuld met Engelstalige TV programma's. Uiteraard kan je met de hedendaagse Digitale Decoders makkelijk een EPG database raadplegen waar je in één oogopslag weet welk programma er wordt afgespeeld. Daarom is IntoNow ook meer bedoeld als sociaal netwerk, zo kan je via Twitter of dergelijke laten weten welke serie je bekijkt of wat je vrienden en kennissen momenteel bekijken.

Je zal de app waarschijnlijk niet wekelijks gebruiken zoals Shazam of Soundhound maar deze is toch zeker het installeren waard, zeker als je eens in het buitenland bent en dat ene goede programma niet herkend is er nu een hulpmiddel beschikbaar.

Download IntoNow (US Appstore)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!