3 november 2013

iOS 7iOS 7: Creditcards toevoegen aan de iCloud Sleutelhanger

instellingen ios logo 7 retinaMet behulp van iCloud Sleutelhanger kun je de gegevens en wachtwoorden van verschillende websites online bewaren in iCloud. Daarnaast worden deze gegevens gebruikt om automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen zodat jij deze niet zelf meer hoeft te onthouden.

Naast deze accounts kun je ook creditcards toevoegen, dit kan handig zijn als je regelmatig aankopen doet met behulp van je iPhone, iPad of iPod Touch. Volg onderstaande procedure om je creditcards toe te voegen aan de iCloud Sleutelhanger.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Safari'
• Selecteer 'Wachtwoorden en invullen'
• Schakel de optie 'Creditcards' in

creditcard-icloud-keychain-compressed

Tap vervolgens op 'Bewaarde creditcard' en selecteer hier de optie 'Voeg creditcard toe' om een nieuwe creditcard toe te voegen. Vul hier vervolgens de kaarthouder, nummer, verkoopdatum en een beschrijving toe. Bevestig door op gereed te tappen. Wanneer je nu naar een webwinkel navigeert waarbij je deze gegevens dient in te voeren worden deze automatisch door safari ingevuld indien gewenst. Met behulp van iCloud worden deze gegevens gesynchroniseerd en kun je ze ook op andere Apple apparaten raadplegen. Apple belooft dat deze gegevens in iCloud worden bewaard met een 256-bits-AES codering.

Lees hier hoe je creditcardgegevens kunt toevoegen in OS X (macOS) aan iCloud Sleutelhanger.

Let op! Dit brengt ook een groot veiligheidsrisico met zich mee en daarom raad Apple ook aan een toegangscode in te stellen op je iDevice. Op deze manier moet eerst je iDevice worden vergrendeld met deze code voor je hem kunt gebruiken. Zo kunnen andere met slechte bedoelingen jou creditcard gegevens benaderen en gebruiken. Om het synchroniseren via iCloud toe te staan dien je dit te activeren via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Sleutelhanger. Het is je eigen verantwoordelijkheid bij het gebruik van deze functie en denk daarom ook goed na of je wel echt je creditcard gegevens op je iDevice wil bewaren.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Joost Janssen

  3 november 2013 om 11:16

  Tip: niet gebruiken. Het extra gemak weegt niet op tegen het risico geld kwijt te raken.

 • Davey

  3 november 2013 om 12:14

  Idd, denk dat het handig en makkelijk werkt, maar dat het toch gevaarlijk blijft..

 • marco

  3 november 2013 om 13:14

  Gemak: ja !Doen? Ben je besodemieterd????Mijn iPhone is standaard gelocked met uitgebreid wachtwoord. Maar dit ga ik desondanks nooit doen. Nooit.

 • Wesley Fabry

  3 november 2013 om 13:29

  Zie de ‘let op’ onderaan het artikel, wij zijn er ook niet zo’n voorstander van..

 • Martijn

  3 november 2013 om 15:58

  Ik zal het ook niet toevoegen, maar er zit nog wel een extra beveiliging op. Zodra je een aankoop doet, zal je nog wel de verificatiecode in moeten vullen (die op de achterkant van je CC staat).

 • WvB22

  6 november 2013 om 19:14

  Het is een beetje overdreven om te stellen dat dit heel gevaarlijk is. Je veiligheidscode wordt niet opgeslagen. Dus kwaadwillenden kunnen nog steeds geen bestelling afronden. Het is nog gevaarlijker dat iemand je pas steelt of nog linker dat iemand even snel je gegevens onderschrijft. Niet voor niets is zo’n kaart verzekerd tegen misbruik.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!