7 april 2013

iOS: Airplay activeren vanuit het toegangsscherm

AirplayWanneer je regelmatig muziek luistert op je iPhone, iPad of iPod Touch kun je eenvoudig de muziek streamen naar een Airplay compatible apparaat. Uiteraard doe je dit dan via Apple's draadloze 'Airplay' protocol. Je kan dit doen door tweemaal te drukken op de thuisknop waardoor de multi-taskbar wordt geactiveerd.

Swipe tweemaal naar rechts, tap vervolgens op het Airplay-logo en selecteer het gewenste apparaat. Je kunt deze procedure ook uitvoeren waneer je iPhone, iPod of iPad is vergrendeld. Op deze manier is het niet noodzakelijk om de multi-taskbar te activeren. Volg onderstaande stappen:

Druk tweemaal op de thuisknop, vervolgens worden de media-toetsen geactiveerd in het toegangsscherm. Naast de volumebalk komt het Airplay-logo tevoorschijn.

AirplayIOS

Tap op het Airplay-logo en selecteer vervolgens een apparaat, wanneer dit logo niet zichtbaar wordt is er uiteraard geen Airplay-apparaat in de buurt.

Meer tips over Airplay kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ester

  4 oktober 2014 om 23:57

  Wanneer ik airplay wil activeren, kan ik enkel kiezen uit iphone en apple tv. Maar ik zou ook graag willen streamen naar mijn philips smart tv. Hoe zorg ik ervoor dat ik ook daarvoor kan kiezen?

 • Estee

  5 oktober 2014 om 10:28

  Nadere toelichting voor bovenstaande vraag:
  Ik heb pas onlangs apple tv aangesloten op mijn Philips tv (zonder smart) in de woonkamer. In de slaapkamer heb ik een smart tv van Philips.

  Vóórdat ik de apple tv had aangesloten kon ik soms filmpjes van het internet vanaf mijn iphone op de smart tv afspelen. Dit werkte met de airplay button die zichtbaar was bij het afspelen.

  Nu werk ik met de swipe naar boven om airplay te activeren naar apple tv, maar mijn smart tv staat niet in dit lijstje. Terwijl ik weet dat het wel mogelijk moet zijn on daarnaar te streamen. Hoe voeg ik de smart tv toe in het lijstje onder de swipe?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!