19 maart 2011

iOS: Remote app 2.1.1 en visuele effecten (Archief)

De afgelopen week heeft Apple een kleine (minor) update voor de Remote app uitgebracht. Met de Remote app kun je een iTunes bibliotheek op een Mac of Apple TV aansturen met behulp van je iPhone, iPod touch of iPad.

In deze update is een bug verholpen waardoor er in sommige gevallen geen verbinding kon worden gemaakt met iTunes of een Apple TV. En natuurlijk bevat de Remote app volgens Apple weer de nodige verbeteringen in de stabiliteit en prestaties. Aan de Remote app zijn ook twee nieuwe knoppen in de interface toegevoegd.

Let op! Dit artikel is in het archief geplaatst o.w.v. niet meer relevant. Apple heeft ondertussen een nieuwe Remote applicatie uitgebracht, meer info daarover vind je hier terug.

Er is namelijk een nieuwe 'skip back' knop toegevoegd bij het afspelen van video. Een andere nieuwe functie, is de mogelijkheid om de visuele iTunes effecten vanuit de Remote app in- en uit te schakelen. Het nieuwe visualisatie icoontje verschijnt op het moment dat je een visueel effect activeert in volledige schermweergave.

iTunes ▸ Weergave ▸ Visuele effecten (cmd⌘+T)

iTunes ▸ Schermvullend (cmd⌘+F)

Tussen het Genius en Shuffle icoon verschijnt een blauw icoon waarmee je de iTunes visuele effecten op je Mac kunt in- en uitschakelen.

Natuurlijk hebben we hier niet te maken met nieuwe super functie maar het kan in bepaalde gevallen wel handig zijn. In de officiële release notes van de Remote app wordt geen melding gemaakt van deze functie.Reacties


 • Rogier

  19 maart 2011 om 10:56

  Ik heb de laatste update, maar ik krijg nergens het icoontje om visuele effecten aan te zetten.

 • Luc

  19 maart 2011 om 12:07

  Ik heb net hetzelfde, zal alleen op iPhone 4 werken zeker?

 • Mark

  19 maart 2011 om 14:15

  Voor dat icoontje verschijnt in Remote moet je de eerste keer de visuele effecten starten op je mac zelf.
  Daarna verschijnt het icoontje op je iPhone en zal het elke keer verschijnen als je de app Remote gebruikt.
  Ik vind het ook een beetje raar, maar zo is het bij mij toch gegaan…

 • Julian

  19 maart 2011 om 15:31

  Volgens mij is het alleen voor Mac OS X 10.6! Met Mac OS X 10.5 krijg ik het icoontje niet te zien op mijn iPhone 4 maar met Mac OS X 10.6 krijg ik hem wel te zien.

 • Mark

  20 maart 2011 om 13:24

  Voor alle duidelijkheid, ik hen het geprobeerd met een iPhone 4 in combinatie met een Mac OS X 10.5 en 10.6 en het werkte beide pas nadat ik het voor de eerste keer had gestart op de Mac zelf. Plots verscheen dan het icoontje op mijn iPhone.

 • Mark

  20 maart 2011 om 13:24

  Voor alle duidelijkheid, ik heb het geprobeerd met een iPhone 4 in combinatie met een Mac OS X 10.5 en Mac OS X 10.6 en het werkte beide pas nadat ik de visualisaties voor de eerste keer had gestart op de Mac zelf. Plots verscheen dan het icoontje op mijn iPhone.

 • Tonnie

  28 november 2011 om 9:05

  Even iets anders, ik heb op mijn iMac thuisdeling ingeschakeld en wil via de app Remote mijn bibliotheek benaderen op mijn iPad. Alleen krijg ik op de een of andere manier geen verbinding. Ik gebruik dezelfde account op beide apparaten. Wat kan er fout gaan?

 • pam

  29 september 2017 om 23:09

  is dit ook toepasbaar, bij objecten visualisatie in de zin van panden, huizen, gebouwen enz.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!