3 juli 2015

MUSICiTunes: Muziek offline bewaren

nieuw itunes logo voor Apple Music

Als Apple Music abonnee heb je het recht om alle muziek die je in bezit hebt in je iCloud-muziekbibliotheek te downloaden op je Mac of PC. Dit offline bewaren kun je ook toepassen in iOS, hoe lees je hier terug.

Voor OS X kun je gebruikmaken van verschillende mogelijkheden, zo kun je gewoon een nummer of artiest offline bewaren of een afspeellijst, deze laatste heeft als voordeel dat je snel meerdere nummers van verschillende artiesten offline kunt bewaren.

Om een nummer of album offline te bewaren volstaat het om te navigeren naar een album of nummer dat je wilt bewaren, klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op het album of nummer. Kies in het context-menu voor de optie 'Download' (voorheen 'Maak offline beschikbaar') om de muziek te downloaden. Albums of nummers met een wolkje zijn online beschikbaar en nog niet offline.

iTunes offline nummers

Ook een afspeelijslijst kun je op deze manier offline beschikbaar stellen, klik op het tabblad 'Afspeellijsten' en klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de afspeellijst. Kies in het context-menu voor de optie 'Download' om de afspeellijst te downloaden.

Een nieuwe afspeellijst kun je aanmaken via de plus-knop linksonder of via de menubalk Archief ▸ Nieuw ▸ Afspeellijst.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!