8 juni 2010

iTunes v9.2 en iOS 4.0 downloaden…

Apple heeft vannacht de golden master (GM) van iOS 4.0 (build 8A293) vrijgegeven aan geregistreerde iPhone ontwikkelaars. Naar alle waarschijnlijk is deze golden master ook de definitieve versie die op 21 Juni voor iedereen beschikbaar zal komen.

Het grote voordeel van een golden master ten opzichte van een beta versie is dat de UDID van je iPhone niet bij Apple geregistreerd hoeft te zijn. Je kan deze zonder problemen installeren. Om iOS 4.0 op je iPhone te kunnen installeren dien je over iTunes 9.2 te beschikken, ook deze circuleert al veelvoudig rond op het internet.

Als je iTunes 9.2 en iOS 4.0 te pakken hebt, dan kan je aan de slag. Installeer eerst iTunes 9.2 en maak hierna een backup van je iPhone. Als dit is gebeurd klik met de option⌥-toets ingedrukt op de knop 'Herstel / Restore' en selecteer de iOS 4.0 firmware. Na een paar minuten is je iPhone voorzien van iOS 4.0 en heb je de beschikking over meer dan 100 nieuwe features.

De grote vraag is natuurlijk: Waar kan ik iTunes 9.2 en iOS 4.0 GM downloaden?

Ik heb geen idee... maar check de onderstaande link eens :)

http://bit.ly/9Fekve

Wanneer je afhankelijk bent van een softwarematige unlock met jailbreak dan is het verstandig om te wachten tot dat deze beschikbaar komt voor iOS 4.0.Reacties


 • binaries4me

  8 juni 2010 om 20:00

  ik ga het nu proberen

 • CadmanF

  8 juni 2010 om 20:01

  Vraagje, heeft iemand dit al geprobeerd..? Zo ja, werkt het..?

  En kan / zal je gewoon weer terug kunnen naar origineel als het toch niet lukt..?

  Heb namelijk beide bestanden binnen maar durf het niet te installeren…;-(

  Werkte het nou ook maar op me ouwe 2G.., dan had ik het al geprobeerd..;-)

 • binaries4me

  8 juni 2010 om 20:07

  Ik heb al itunes geïnstalleerd ik ben nu een backup aan het maken van me iphone

 • CadmanF

  8 juni 2010 om 20:10

  Ik ben benieuwd..!

  Welke versie gebruik je trouwens..? De 3GS..?

 • Jeffrey

  8 juni 2010 om 20:19

  Op de 3GS lukt het bij mij! Maar ik heb gewoon op Check for update geklikt met de alt toetst en de iOS 4.0 GM geselecteerd. Voordeel hiervan is dat je niet alles opnieuw hoeft te syncroniseren en dat neemt behoorlijk wat tijd in beslag als je 2000 nummers op je iPhone hebt gedowngrade naar 128 kbp.

  Kan iemand mij vertellen waarom je persee een restore moet doen? Bij mij werkt ie retesnel gewoon via de Check for updates button.

 • CadmanF

  8 juni 2010 om 20:22

  @ Jeffrey.., dus hij is nu draaiend bij jou..? Al problemen of foutjes tegen gekomen..?

  En staan nu gewoon nog steeds al je spellen en programma’s erop met je eigen instellingen en saved games..?

  En ik neem aan dat je wel eerst hebt geupgrade naar 9.2..?

 • binaries4me

  8 juni 2010 om 20:28

  Ik ben nu de fimware aan het binnenhalen

 • binaries4me

  8 juni 2010 om 20:28

  @ Jeffrey werkt update echt? Dat heb ik ook liever dan hou ik me bestanden tenminste

 • Phrsh

  8 juni 2010 om 20:44

  Ik ga het nu ook proberen. Hoop dat ’t werkt op 3G.

 • binaries4me

  8 juni 2010 om 21:13

  WTF het werkt haha super cool dit. Ik heb wel restore gedaan voor de zekeheid

 • binaries4me

  8 juni 2010 om 21:19

  ben nu me backup aan het terug zetten op me 3GS hopelijk heb ik me apps dan weer in de goede volgorde haha

 • stavos

  8 juni 2010 om 21:20

  Geweldige tip!
  Ik heb het draaiende op een iPod Touch 2G. Wel via restore, omdat update niet werkte.

 • Wess

  8 juni 2010 om 21:22

  Had hem deze middag al gevonden, ga hem nu proberen te installeren op m’n iPhone 3G

 • Stijn

  8 juni 2010 om 21:39

  Ja, op 3gs werkt.
  Ik moest wel al m’n programma’s en nummers er opnieuw opzetten, maarja dat kwartiertje extra had ik er wel voor over.

 • sredlums

  8 juni 2010 om 22:00

  Cool! Meneer ongeduld hier gaat het meteen proberen! Wel eerst een extra backupje gemaakt… :-)

 • Benjamin

  8 juni 2010 om 22:15

  Programma’s en nummers opnieuw opzetten is niet echt een dooddoener, maar verlies je ook al je configuraties (WiFi netwerken, Email settings, Agenda’s etc…) en data die in je apps zitten?

 • Pepijn

  8 juni 2010 om 22:22

  Ik wacht nog twee weekjes ;_).

 • e r i k

  8 juni 2010 om 22:54

  Top,

  alles draait als een zonnetje, op mijn iPhone 3Gs instellingen enz blijven gewoon staan.

 • patrick

  8 juni 2010 om 23:00

  heb het net op een iphone 3g geïnstalleerd en werkt hellemaal perfect.

 • Koen

  8 juni 2010 om 23:26

  Hm, heb nu een jailbreak en toch wat jailbreak apps. Wil hem wel graag uitproberen. Kun je makkelijk downgraden?

 • Binaries4me

  9 juni 2010 om 0:05

  Alles werkt goed. Alleen navigon doet het niet goed. Denk dat ik navigon opnieuw moet installeren. Verder moeten veel Apps nog beter gaan werken met multitasking. En het apple bluetooth keyboard op de iphone werkt erg relax.

 • Simon

  9 juni 2010 om 0:45

  Ik vind deze link leuker dan jouw google-link :-P
  http://bit.ly/d8y9H9

 • Jason

  9 juni 2010 om 0:50

  Binaries4me, heb je navigon alweer aan de praat, want die is wel belangrijk voor me.

 • elias

  9 juni 2010 om 1:39

  Thanks voor deze tip! Heb ‘m er prima op kunnen zetten. Werkt perfekt!

 • stavos

  9 juni 2010 om 9:11

  LOL, is er eerder een onderwerp geweest op deze site waar zoveel reacties op zijn gekomen?

 • Bjorn

  9 juni 2010 om 9:20

  Bedankt, werkt als een trein op mijn 3G, de folders voor de apps zijn geweldig handig!
  Alleen, weet iemand hoe ik een achtergrondje op mijn homescreen kan zetten (dus niet op de lockscreen)?

 • Glenn

  9 juni 2010 om 14:02

  Heb het gedaan op 3GS, alles werkt perfect buiten foto’s nemen. Voor één of andere reden staan de permissies niet juist waardoor ik geen screenshots of foto’s in mijn Picture map krijg :s Wel balen want nu moet ik wachten tot jailbreak om permissies goed te zetten. Of is er een app die dit kan zonder jailbreak?

 • Bart

  9 juni 2010 om 14:45

  ik heb 9.2 geinstalleerd en backup gedraaid… bij update komt naar voren dat 16/6 opnieuw wordt gecontroleerd en dat alles nu up to date is.. moet ik nu toch ios4 downloaden als ipsw bestand? Beetje scary voor een gebruiker die niets van software weet!

 • tymen

  9 juni 2010 om 15:05

  Ik heb het idee dat met iOS4 mijn batterij nu ineens ook langer mee gaat. ik ben al de hele tijd aan het klooien met alle nieuwe features en mn batt is nog steeds bijna helemaal vol…

 • RoB

  9 juni 2010 om 15:11

  Heb de handel net op m’n 3GS gezet en het werkt als een trein :-)
  THNX voor deze geweldige tip!

 • Tjeerd

  9 juni 2010 om 18:27

  Heb alles geïnstalleerd op de iphone 3G en 3GS en op de iPod touch het werkt super, bedankt voor de tip…

 • Jurgen

  9 juni 2010 om 19:16

  Thx voor de tip! Net alles geinstalleerd op men Iphone 3GS en werkt prima. Heb het gedaan via Check for updates. Alle instellingen blijven bewaard :-)

 • Lcs

  9 juni 2010 om 19:31

  Bij mij ging de update ook prima. Ook een update gedaan zoals Jurgen hierboven aangeeft. Alles bleef bewaard behalve mijn netwerk instellingen kwijt dus die moest ik even handmatig invoeren. En… tethering doet het nu opeens ook bij mij! Supercool! Let wel: ik heb een 3GS uit België en gebruik het Vodafone netwerk.

 • e r i k

  9 juni 2010 om 19:49

  Gister avond laat toch een vastgelopen iPhone 3Gs 32 gig , Ik kon nix meer intoetsen. alles nogmaals opnieuw geïnstalleerd.
  Vandaag wel kleine storingen gehad. een reboot wat voldoende ondermeer met mijn #tomtom app

 • CL

  9 juni 2010 om 22:00

  Hm nu heb ik itunes 9.2 geinstaleerd maar is het engels geworden. Als ik de volgende stap doe iphone 4.0 wordt die dan ook engels ???

 • iDennis

  9 juni 2010 om 23:17

  Yes, ook bij mij draait het als een zonnetje. Het duurde even voor all bestanden waren gedownload, maar het resultaat is er naar!

 • Dirk

  10 juni 2010 om 6:39

  Heb me rot gezocht maar kan beide downloads niet vinden… Kom uit op de Apple Dev. site maar daar heb ik geen toegang tot…

 • Dirk

  10 juni 2010 om 6:51

  Never mind… ff beter uit m’n doppen kijken… ;o)

  Iedereen tot op heden geen issues???

 • Jason

  10 juni 2010 om 8:18

  @ cl: iPhone blijft gewoon NL

 • Jurgen

  10 juni 2010 om 9:49

  @CL
  Inderdaad iTunes wordt engels, iPhone echter niet. Kan je gerust installeren dus.

 • Bertus

  10 juni 2010 om 9:58

  Heb het op mijn 3G gezet op… Het enige wat ik merk is dat de dock nu op de dock van mac osx lijkt, gamecenter, en pictorgrammen in mappen doen. Volgens mij zijn de menu’s van de instellingen een stuk trager geworden. Maarja het werkt wel gewoon allemaal, inclusief back up! Kan ik nu probelemen verwachten als de ‘echte’ IOS4 gepubliceerd wordt?

 • iDennis

  10 juni 2010 om 10:57

  Denk niet dat dat problemen op gaat leveren aangezien de bestanden die je via diverse website’s kunt downloaden de zelfde zijn als de die mensen met een ADC-account ze downloaden! Gewoon automatisch de updates binnenhalen.

  Fijne feature die volgens mij nog nergens is beschreven vindt ik het uitzetten van mobiele data. Je kunt dan nog wel wifi gebruiken, maar je gebruikt het mobiele netwerk niet. Erg handig als je iPhone mee op vakantie neemt! Kun je gewoon een simpel prepaid kaartje in je iPhone stoppen om goedkoop in het buitenland te bellen!

 • Louis vD

  10 juni 2010 om 12:52

  Dataverkeer in het buitenland kon je altijd al uitzetten via de ‘data roaming’ slider. Wat nieuw is dat je het nu ook op je eigen netwerk uit kunt zetten (handig dus voor de mensen die geen all-in abo hebben). Wat wel jammer is, is dat ondanks de vernieuwde geruchten rondom mogelijke tethering, het er weer niet standaard in lijkt te zitten. Dat is dus toch weer uitgezet tussen eerdere beta’s en deze GM?

  Ik merk trouwens dat er naast de gecombineerde inbox nog een nieuwtje in de mail zit: hij verzamelt daar threads onder één noemer en zet er dan een getalletje achter hoeveel berichten erin zitten. Als je die selecteert krijg je een apart scherm met alle berichten in die thread. Bijkomend voordeel is dat je de hele thread in één keer weg kunt gooien…

  Wat wel jammer is dat hij (in ieder geval bij mij) in mijn IMAP box berichten die via een andere weg verwijderd zijn (via Apple Mail) niet meer uit de lijst haalt, wat voorheen wel gebeurde. Hij lijkt nu alleen nieuwe berichten op te halen maar de status van oude berichten niet meer te synchroniseren. Misschien verandert dat nog tussen GM en release.

 • Ingmar

  10 juni 2010 om 13:04

  Heb het op m’n 3G geinstalleerd… Maar krijg nu geen dataverbinding meer!
  Van alles geprobeerd (opnieuw instellen/rebooten/opnieuw installeren) maar niets helpt.

  Iemand hier ook last van? Of een oplossing?

 • CL

  10 juni 2010 om 18:18

  @ jurgen mijn dank, nu durf ik de stap wel te nemen. Maar als ik Ingmar zijn bericht dan weer lees. denk ik……. toch maar wachten tot de 21e :(

 • Bertus

  10 juni 2010 om 20:43

  @ Ingmar: Misschien moet je die opnieuw instellen in instellingen menu… Moet ik ook elke keer doen na een update (Vodafone). Was eerst ook huiverig, maar het werkt wel gewoon allemaal.

 • Jarik

  11 juni 2010 om 9:14

  Of we wachten gewoon met zn allen een paar weekjes: maakt dat nou echt uit??!?!

 • Ferry

  11 juni 2010 om 10:53

  Ik krijg steeds de foutmelding: The Iphone “{NAME]” could not be updated because the firmwarefile is not compatible.

 • Ingmar

  11 juni 2010 om 12:49

  @Bertus

  Is nu opgelost, ik gebruikte de verkeerde gegevens…

 • Ferry

  11 juni 2010 om 15:22

  Hij doet t maar ben al mijn apps kwijt… jammer.. 3g met kpn

 • johan

  12 juni 2010 om 9:33

  ik heb sinds 2 weken een iphone 3G

  is het wel verstandig om dit te doen..??

 • Marco

  12 juni 2010 om 21:21

  Ik heb net ios4 geinstalleerd op m’n iphone 3G maar ik heb nu een probleem. Ik krijg de melding in itunes “we are unable to complete your activation.

  kan iemand mij uitleggen hoe ik m’n iphone terug kan zetten naar 3.1… ?

 • Kevin

  13 juni 2010 om 8:26

  Ik heb in mijn haast iOS 4 geinstalleerd op een Mac waar ik normaal gesproken niet mee synchroniseer. Resultaat: ben al mijn nummers, die niet in mijn vaste adresboek stonden kwijt. Iemand enig idee of ik deze nog op een manier kan terughalen?

  Alvast dank.

 • vercruz

  13 juni 2010 om 12:08

  zonet deze gedownload en geinstalleerd en ik krijg toch de indruk dat batterij en snelheid verbeterd zijn op de 3GS, heb deze sinds 2weken.

 • Suarez

  13 juni 2010 om 16:54

  Als ik na het installeren van v9.2 wil openen komt er een error te staan! ”The iTunes application could not be opened. An unknown error occurred (-50)

 • Tho,

  18 juni 2010 om 15:40

  ik heb een ipod touch 2g en deze firmware gedownload maar ik heb geen multitasking en ibook. heeft iedereen dat of niet

  bedankt,

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!