26 maart 2014

iOS 7Kleine wijzigingen in iOS 7.1 (deel 4)

ios-7.1-icon-retinaBedieningspaneel
Het bedieningspaneel (Control Center) heeft een nieuwe animatie gekregen bij het openen. Daarnaast is er nog een kleine vernieuwde toevoeging terug te vinden in het paneel. Zo kun je de schuifschakelaars van helderheid en volume eenvoudig harder en zachter zetten.

Dit was uiteraard al mogelijk maar nu kun je hem onmiddellijk heel hard of heel zacht zetten door de schuifschakelaar te ‘gooien’ naar links of rechts. Hiervoor moet je dus niet de hele schakelaar naar links of rechts te bewegen maar kort en krachtig ‘gooien’.

schakelaar

iMessage
Met behulp van iMessage kun je gratis berichten versturen naar al je Apple vrienden. Wanneer je een bericht ontvangt trilt je iPhone in de meeste gevallen twee maal lang. Dit is altijd zo geweest, maar sinds iOS 7.1 is dit gedrag lichtjes aangepast. Wanneer de berichten-applicatie is geopend en je ontvangt een nieuwe bericht dan zal je iPhone even kort trillen. Dit gebeurt enkel wanneer de berichten-applicatie actief is, anders zal hij twee maal lang trillen.

imessagetrillen

Camera
De ledflitser van je iPhone, iPad of iPod Touch zorgt ervoor dat je ook in donkere ruimtes een min of meer goede foto kan nemen. Door de automatische ledflitser in te schakelen zal iOS zelf bepalen wanneer hij de ledflitser gebruikt. In voorgaande versies werd dit gedaan zonder je hier weet van had. Vanaf iOS 7.1 is dit anders en krijg je een klein flitsersymbool te zien bij donkere of slecht verlichte ruimtes. Dit wil zeggen dat de camera applicatie de ledflitser zal gebruiken bij het nemen van een foto.

ledfltiser

Yahoo
Voor bijvoorbeeld de weer en aandelen-applicatie maakt Apple gebruik van informatie die afkomstig is Yahoo. Uiteraard hebben de oplettende iOS gebruikers het al eens gezien dat bijvoorbeeld onderaan het berichtencentrum, weer- en aandelen applicatie het logo van Yahoo aanwezig is. In iOS 7.1 heeft Apple dit gewijzigd en is deze vernieuwd naar het nieuwe logo van Yahoo.

yahoologo

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • jan

    26 maart 2014 om 13:21

    Ik vind vooral de tekens voor HDR en Flitser echt geweldig!

  • Nick Seamore

    27 maart 2014 om 13:01

    Uhhh, een iPad met flitser?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!