13 september 2016

Mac: Notities exporteren als PDF of tekst

Notities os x icon

Maak je gebruik van de Notities applicatie in OS X op je Mac dan is het handig om te weten dat je deze notities kunt exporteren naar tekst of PDF.

Dit is handig wanneer je besluit afscheid te nemen van de applicatie en over te stappen naar een andere app. Daarnaast kun je dit ook toepassen wanneer je een notitie wilt delen met een niet Notities-gebruiker. Je hebt de mogelijkheid om deze te exporteren als PDF-bestand.

Notities exporteren als pdf

• Open de Notities applicatie
• Open naar de notitie die je wilt exporteren
• Navigeer naar de menubalk en klik op 'Archief'
• Klik hier op 'Exporteer als pdf'

notities exporteren als pdf en tekst

Kies een gewenste naam, locatie en eventueel tag en klik op 'Bewaar' om de notitie te exporteren. Vanaf nu kun je dit PDF-bestand delen met derde.

Notities exporteren als tekstbestand

Helaas kun je de notities niet exporteren als tekst of ander formaat dan PDF. Gelukkig zijn er wel apps van derden die dit mogelijk maken, zo kun je de gratis app Notes Explorer van Writeapps gebruiken.

Download hier de applicatie en open deze, direct heb je de mogelijkheid om de notities te exporteren als platte tekst door op de knop 'Choose export location' te klikken. Kies een locatie en vervolgens 'Export here', direct worden alle notities die aanwezig zijn in de gelijknamige app geëxporteerd als platte tekst-bestanden.

Lees ook: Notities beveiligen met een wachtwoordReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: