1 november 2010

Mobile Safari: RSS toevoegen aan Google Reader

Een van de features die ik nog mis op mijn iPad is de mogelijkheid om een RSS Feed direct te kunnen toevoegen aan Google Reader. Mobile Safari op de iPad, iPod en iPhone heeft hier simpelweg geen mogelijkheid voor.

Door middel van een stukje javascript in een bookmark te plaatsen kan je de deze functionaliteit echter wel zelf toevoegen aan de Mobile Safari webbrowser van je iPad.

Volg hiervoor de onderstaande procedure:

1. Tap op de onderstaande link en houd je vinger enkele seconden vast totdat de link opties verschijnen. Selecteer 'Kopieer' om de code van de link te kopieren.

Bookmarklet code link

2. Maak van een willekeurige webpagina een nieuwe bladwijzer (bookmark) aan en geef deze bijvoorbeeld de naam '+Reader' of iets dergelijks. Op dat moment is het niet mogelijk om de url te wijzigen dat doen we in de volgende stap.

3. Bewerk de zojuist aan gemaakte bladwijzer en vervang de url door de gekopieerde code uit stap 1, verwijder http:// aan het begin zodat het adres begint met 'javascript:var%....'

Dat is alles, wanneer je nu een webpagina met een RSS feed bezoekt en de zojuist aangemaakt bladwijzer aanroept krijg je de mogelijkheid om de RSS feed toe te voegen aan Google Reader.Reacties


Een reactie toevoegen: