16 juni 2015

OS X: Contact foto’s toekennen met behulp van gezichten

contacten applicatie logo OS X

Misschien gebruikte je in iPhoto en Aperture de functie 'gezichten', met behulp van gezichtsherkenning werden gezichten automatisch herkend en gekoppeld aan een contact. Dit zelfde kun je nu ook toepassen in de nieuwe Foto’s voor OS X applicatie.

Eerder hebben we al besproken hoe je in deze applicatie handmatig gezicht kunt toekennen en hoe je dit automatisch kunt doen (klik op de links voor extra info). Deze gezichten kun je vanzelfsprekend ook raadplegen in de contacten applicatie.

• Open de contacten applicatie
• Navigeer naar het contact waar je de foto van wilt wijzigen
• Klik op de foto
• Selecteer 'Gezichten' in het pop-up venster

contacten applictie os x

Vervolgens kun je een foto kiezen, uiteraard moet je aan dit contactpersoon wel een gezicht gekoppeld hebben in de Foto’s voor OS X applicatie. Verder kun je ook de foto’s van contacten bijwerken of aanvullen met behulp van Facebook of Twitter.

Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Internetaccounts ▸ Klik op je Twitter account en klik op de knop 'Werk contacten bij'. Daarnaast kun je ook Facebook selecteren, klik dan op de knop 'Haal profielfoto’s op'

Lees ook: Foto’s voor OS X: Gezichten automatisch herkennen en beherenReacties


  • Hans

    16 juni 2015 om 16:14

    Ik heb geprobeerd foto’s aan contacten te koppelen, maar hij blijft zoeken naar iphoto en nu moet er naar gezichten in foto’s worden gezocht. Moet ik ergens een instelling wijzigen?

  • Glenn

    21 december 2015 om 20:56

    Ik heb dit probleem ook. Ik heb namelijk me al een tijd bezig gehouden met gezichten te herkennen. Maar als ik een foto wil toevoegen aan mijn contact beweert hij dat ik nog geen foto’s heb van mijn contactpersoon.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!