7 december 2011

Railway NL: Dé ideale trein app voor je iPhone

We hebben inmiddels genoeg keuze in de app store voor het plannen van je treinreis zoals NS Reisplanner Xtra en natuurlijk de bekendste, Trein. Wat ik persoonlijk een nadeel van deze apps vind is dat ze vaak erg traag zijn wanneer je ze nodig hebt. Met de applicatie Railway NL is het laden vele malen soepeler en is het bekijken van de reisinformatie makkelijker te bekijken in één duidelijk overzicht.

Plannen

Wanneer je de applicatie opstart kun je al meteen je vertrekstation en bestemming invullen. Bij vertrekstation zal die eerst zoeken naar de stations dichtbij met een straal van 10 kilometer. Maar je hebt ook alle stations van A tot Z. Na dit te hebben ingevoerd kun je de tijd kiezen en meteen vind je de tijd wanneer de de trein vertrekt van je begin bestemming.

Onderin vind je verder nog informatie over wanneer je moet overstappen en waar, daar vind je dan waar je moet overstappen bijvoorbeeld in Amsterdam en op welk spoor je aankomt (in het grijs) en op welk spoor je volgende trein komt (in het blauw).

Storingen en vertragingen

Ook geeft de app duidelijk weer wanneer er een storing is of wanneer de trein waarmee je wilt reizen vertraging heeft opgelopen. Je vind in het midden twee icoontjes een klokje en een soort verkeersbord. Wanneer er vertraging is zal het icoontje en kleur krijgen en wanneer je er op klikt zul je meer informatie krijgen en dit werkt ook zo bij het icoontje van de storingen.

Ook kunnen we in de toekomst nog updates verwachten met meerdere handige functies. Overigens is de huidige versie is een zekere verbetering op versie 1.0.

Conclusie

De app is een zeer handige app voor mensen die veel met de treinreizen, reis je weinig of zelden met de trein dan is de gratis app van de NS ook prima. De app kost maar €0,79 dus dat valt reuze mee voor een zeer goede app voor je iPhone.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


  • Wim

    10 december 2011 om 9:35

    Probeer gratis DB navigator voor alle treininfo binnen heel Europa! Mooie interface in speciale virtuele functie om dichtbij station te vinden

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!