11 juli 2012

Tips voor iMovie (iOS)

iMovie is een tijdje geleden gelanceerd voor de iPhone 4 en de nieuwste iPod Touch. De iMovie app is een kleine variant van Mac versie die onderdeel uit maakt iLife. Helaas is de iMovie app niet zo intuïtief als je van Apple gewend bent. Hieronder vind je een aantal tips om je op weg te helpen.

Een aantal van deze tips zijn ook terug te vinden in de app zelf, maar het is een stuk handiger om deze tips te bekijken op je Mac met je iPhone of iPod Touch in je hand.

Een fragment inkorten
Tap op een videofragment of foto in de tijdbalk om het desbetreffende onderdeel te selecteren. Sleep een van de gele pinpoints om de lengte van het fragment te wijzigen.

Een fragment verplaatsen
Houd uw vinger op een videofragment of foto totdat het onderdeel uit de tijdbalk springt. Sleep het fragment of de foto naar de nieuwe positie in de tijdbalk en til je vinger op.

Een videofragment splitsen
Veeg over de tijdbalk om de afspeelkop te plaatsen op het punt waar je het videofragment wilt splitsen. Tap op het videofragment om dit te selecteren en swipe omlaag over de afspeelkop om het fragment te splitsen.

Een fragment verwijderen
Houd je vinger op een videofragment, audiofragment of foto totdat het fragment of de foto uit de tijdbalk springt. Sleep het onderdeel uit de tijdbalk en til je vinger op.

In- en uitzoomen op de tijdbalk
Beweeg twee vingers naar elkaar toe in het midden van de tijdbalk of het scherm om in te zoomen. Door twee vingers uit elkaar te bewegen, zoom je uit. In- en uitzoomen maakt het soms gemakkelijker om fragmenten in te korten.

Het projectthema wijzigen
Tap op het tandwielsymbool aan de linkerkant van de tijdbalk om het venster 'Thema' te openen. Tap op een miniatuur om een ander thema voor je project te kiezen.

Een titel voor een videofragment invoegen of aanpassen
Tap dubbel op het videofragment om het venster 'Fragmentinstellingen' te openen en tik op 'Titelstijl'. Kies het type titel dat je wilt gebruiken. Tap in het titelvak om de tekst te wijzigen.

De locatiegegevens van een videofragment wijzigen
Tap dubbel op het videofragment om het venster 'Fragmentinstellingen' te openen en tap op 'Locatie'. Tap op de kruiscursor om de locatie van het fragment als je huidige locatie in te stellen, of tap op 'Andere' om een andere locatie in te stellen. Tap op de tekstknop om de tekst aan te passen in de titels waarin locatiegegevens voorkomen.

Het geluid van videofragmenten in- of uitschakelen
Tap dubbel op een videofragment om het venster 'Fragmentinstellingen' te openen en verschuif de schakelaar 'Audio' naar 'Aan' of 'Uit'. Als de schakelaar in de positie 'Aan' staat, wordt het volume van het muziekspoor in je project automatisch verlaagd voor de duur van het videofragment.

Een actie ongedaan maken of opnieuw uitvoeren
Schud met je iPhone om de laatste actie ongedaan te maken of opnieuw uit te voeren.

Aangepast artikel

iMovie
iMovieCategorie: Photo & Video, Lifestyle
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  667 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Cateau

  7 augustus 2012 om 11:29

  Ik heb met mijn Iphone 4S een video opname gemaakt. Om dit bestand te kunnen mailen, kreeg ik het verzoek om deze in te korten. Na deze actie ben ik echter het origineel (lange versie) kwijt. Is deze nog terug te halen?

 • Marco de Gier

  29 maart 2014 om 15:04

  Okay, filmpjes staan op de iMac, via iMovie maar ook via de iMovie op mijn iPhone filmpjes gemonteerd. ivm Schijfruimte schrijf ik de filmpjes, zowel de gemonteerde als de clipjes zelf, weg naar een externe harde schijf. Nu de vraag, hoe kan ik ze vanaf die harde schijf op TV afspelen?

 • Paul Scheulderman

  13 september 2015 om 12:30

  Hoe verwijder ik een imovie opname van mijn iPad? Wat ik ook probeer de opname is niet weg te krijgen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!