28 februari 2011

TweetMee.tv: Twitteren tijdens het TV kijken

Bijna dagelijks wordt ik door ontwikkelaars van software benaderd om iets over hun applicatie te schrijven. Veel van deze apps zijn vaak een kopie van een andere app, of de zoveelste twitter client of newsreader. Maar er zitten ook hele goede ideeën tussen en daar wil ik natuurlijk altijd wat aandacht aan besteden. Persoonlijk vind ik de WebApp TweetMee.tv van Ruud Greven een super idee, een WebApp die televisie kijken combineert met Twitter.

Er zijn veel mensen die tijdens een televisieprogramma vanalles erover schrijven op Twitter. Dit geeft vaak een hele leuke extra dimensie aan het televisieprogramma. Het is erg leuk om mee te discussiëren tijdens bijvoorbeeld Pauw en Witteman of om je mening over die ene vervelende boer bij Boer Zoekt Vrouw kenbaar te maken.

TweetMee.tv is een webapplicatie die speciaal is geoptimaliseerd voor je iPhone en iPad. Je hoeft niets te installeren en het werkt gelijk. Ga met Safari op je iPhone, iPod touch of iPad naar:

http://app.tweetmee.tv

Je kunt gelijk aan de slag. Kies de zender die je op het moment kijkt en je ziet gelijk de berichten over het programma dat op dat moment aan de gang is. Als je zelf mee wilt Twitteren moet je een Twitteraccount hebben en deze via de Instellingen koppelen aan TweetMee.tv.

TweetMee.tv is zeker de moeite waard om vanavond eens uit te proberen tijdens Pauw en Witteman. Hier en daar kan er nog wel wat verbeterd worden, maar het idee is super en er wordt hard gewerkt om de WebApp op basis van gebruikers feedback door te ontwikkelen.

Meer informatie over TweetMee.tv kun je terugvinden op: http://www.tweetmee.tv/Reacties


 • Iggy

  28 februari 2011 om 11:46

  Cool! Ga ik vanavond uitproberen!

 • Jan Simts

  28 februari 2011 om 11:48

  Leuke webapp, maar misschien is het voor de gebruiksvriendelijkheid beter om er een Native iOS app van te maken.

 • Bjorn Mastbroek

  28 februari 2011 om 19:29

  Uitgeprobeerd en inderdaad een heel leuk concept, ik ga de app in de gaten houden!

 • Mickey

  28 februari 2011 om 19:31

  Werkt best aardig!

  @richard leuk dat je ook aandacht aan dit soort dingen schenkt!

 • Ruud Greven

  28 februari 2011 om 21:41

  Bedankt voor de reacties ;-) Ook vragen, opmerkingen of bugs mogen uiteraard mijn kant op(via twitter naar @tweetmeetv bijvoorbeeld).

  Ik heb nog diverse features en ideeen op de plank liggen die ik de komende tijd stapsgewijs toe zal voegen. Dus in de gaten houden is inderdaad raadzaam ;-)

 • Remco

  1 maart 2011 om 8:11

  Ik ben erg benieuwd!! Ga het vanavond meteen uitproberen.
  Goed dat er aandacht aan wordt gegeven….

 • Ton Nolles

  1 maart 2011 om 10:44

  Lijkt mij heel handig. Meteen geinstalleerd.

Een reactie toevoegen: